Udmøntning af ligestillings-organ lader vente på sig

EU: Trods stærk EU-kritik er Støjberg endnu ikke klar med hverken finansiering eller lovgivning bag nyt ligestillings-organ, der placeres i Institut for Menneskerettigheder. Forhåbentligt sker det meget snart, siger K. SF vil kalde ministeren i samråd.
De praktiske foranstaltninger bag det nye ligestillingsorgan i  Institut for Menneskerettigheder er ikke på plads endnu og kommer det måske først efter sommerferien.
De praktiske foranstaltninger bag det nye ligestillingsorgan i Institut for Menneskerettigheder er ikke på plads endnu og kommer det måske først efter sommerferien.Foto: www.colourbox.com
Anne Bjerregaard

Jeg vil gerne slå fast, at det vigtigste for os som konservative er, at vi nu overholder reglerne fra EU. Men jeg vil også gerne indskærpe, at jeg håber, disse ting kommer på plads meget snart.

Helle Sjelle (K)
Ligestillings- og EU-ordfører

Fredag er det to måneder siden, beskæftigelses- og ligestillingsminister Inger Støjberg (V) fik en begrundet udtalelse fra EU-Kommissionen, der indeholdt en løftet pegefinger over for Danmarks manglende indsats på ligestillingsområdet.

Støjberg fik to måneder til at rette ind og oprette et uafhængigt ligestillingsorgan, der kan bistå regeringen med uafhængige analyser og henstillinger og desuden yde bistand til borgere, der føler sig uretfærdigt behandlet ud fra et ligestillings-perspektiv.

Fokus på at svare EU
I midten af december meldte ministeren ud, at det nye ligestillingsorgan kommer til at have til huse i Institut for Menneskerettigheder, og det er den besked, EU-Kommissionen får, når fristen udløber på fredag.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00