Vedtager nye regler for god presseskik

NYE REGLER: Danske Medier og Dansk Journalistforbund fremlægger nye regler for god presseskik i håbet om at undgå et lovindgreb.
Rasmus Nielsen

Danmark fik i dag for første gang i mange år nye regler for god presseskik. Regler som medier, der er tilmeldt Pressenævnet, forpligter sig til at overholde i forholdet til borgere og andre kilder. 

 

Reglerne er udarbejdet frivilligt for at komme truslen om et lovindgreb i forkøbet. Politikerne har et stykke tid markeret utilfredshed med, at medierne ikke gør mere ud af at korrigere fejl, når de opstår. 

 

Brancheorganisationen Danske Mediers generalforsamling godkendte således onsdag de justerede vejledende regler for god presseskik udarbejdet af Dansk Journalistforbund og Danske Medier i fællesskab.

 

Da Journalistforbundets delegeretmøde for en måned siden ligeledes godkendte reglerne, er de dermed endeligt godkendt af organisationerne.

 

Det fremgår af de nye regler, at medierne bør stille en klagevejledning til rådighed for mediets brugere. Der er ikke krav til klagevejledningens form, der må afhænge af medietypen, men den skal være synlig og skal klart vejlede om, hvordan der kan klages over såvel mediets indhold som handlemåde.

 

Alle medier bør udarbejde klagevejledning, hvis mediet ikke allerede har en sådan. 

 

Til brug for Pressenævnet 

Danske Medier og Dansk Journalistforbund har samtidig anmodet Pressenævnet om at lægge de justerede vejledende regler for god presseskik til grund for nævnets fremtidige sagsbehandling.

 

Pressenævnet behandler klager over trykte medier, elektroniske medier og andre medier, herunder internet- og mobile medier – for andre mediers vedkommende dog kun, når disse forinden er anmeldt til Pressenævnet. Danske Medier opfordrer derfor medlemmerne til at sikre, at deres websites m.v. er anmeldt til Pressenævnet efter medieansvarslovens § 8.

 

Dansk Journalistforbund og Danske Medier vil i august 2013 udsende en folder, der vil indeholde en samlet beskrivelse af de vejledende regler for god presseskik.

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00