Venstre erkender problemer med renoveringspuljen

KRITIK: Jacob Jensen (V) erkender, at den politiske proces forud for renoveringspuljen gav problemer. Men han er meget tilfreds med det samlede resultat.

Vi sætter ind med offentlige investeringer hver dag. Byggeriet vil bare have endnu mere. Havde vi gjort mere, ville de bare have haft endnu mere. Sådan er spillets regler.

Jacob Jensen (V)
Erhvervsordfører

I sidste uge rettede DI skarp kritik mod regeringens renoveringspulje. Branchedirektør i DI Byggematerialer Anne Windfeldt Trolle gik så vidt som til at kalde puljen for en "molbo-ordning", der sætter markedet i stå og tvinger DI-medlemmer til at fyre medarbejdere.

Kritikken blev rettet mod den lange sagsbehandlingstid, der går, før boligejerne får godkendt deres ansøgning, og til byggeriet kan gå i gang. Den politiske proces bliver også kritiseret, og her får DI opbakning fra Dansk Byggeri.

"Politikerne burde have forberedt tilskudsordningen bag lukkede døre, og man skulle have haft alt det praktiske på plads, før man meldte noget ud," sagde adm. direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen til Altinget.dk i sidste uge.

Venstre deler kritik af den politiske proces
"Jeg deler ikke den kritik, at det hele går ad Pommern til. Men jeg deler den kritik, at processen op til kunne have gået hurtigere, og vi kunne have sat flere medarbejdere på fra starten. Det har vi lært til næste gang," siger Venstres erhvervsordfører Jacob Jensen til Altinget.dk.

"Lukkede døre kunne have minimeret perioden. Men når der er lavet en aftale, så vil der gå noget tid, og det kan man ikke gøre noget ved," lyder det fra ordføreren.

Jacob Jensen mener, at ordningen fuldt ud har levet op til forventningerne. Ordningen har ifølge ordføreren fremskyndet nogle projekter, der ellers først ville have været igangsat til efteråret.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00