Vestager vil arbejde for flere kvinder i EU-toppen

LIGESTILLING: Den danske EU-kommissær går ind i den nye forening, European Union Women Caucus, der samler kvinder i de allerøverste luftlag af EU-politik med et mål om at skabe en mere ligelig kønsfordeling.

Kun ni ud af 28 EU-kommissærer er kvinder, hvilket, kommissionsformand Jean-Claude Juncker har indrømmet, er "ynkeligt". Et nyt netværk skal være med til at forbedre situationen.
Kun ni ud af 28 EU-kommissærer er kvinder, hvilket, kommissionsformand Jean-Claude Juncker har indrømmet, er "ynkeligt". Et nyt netværk skal være med til at forbedre situationen.Foto: Europa-Parlamentet
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Et nyt netværk for kvinder i de absolutte topjob i de europæiske institutioner skal være med til at bane vejen for, at der ikke længere skal være så få af dem.  

European Union Women Caucus, der er åbent for kvindelige EU-parlamentarikere, kommissærer, EU-ambassadører og de allermest højtstående embedsmænd, skal blandt andet arbejde for en mere lige kønsfordeling og øge samarbejdet mellem kvinder på EU’s lederpladser. Én af de første til at støtte op om den nye forening er den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

"I dag er 37 procent af parlamentarikerne kvinder, og vi er ni kvinder ud af i alt 28 kommissærer. Det kan gøres bedre. For mig handler ligestilling om ligeværd mellem mænd og kvinder. Om at vi får lige muligheder. Derfor er det relevant at deltage i Women Caucus,” siger Margrethe Vestager og fortsætter:

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00