Vikarbureau: Lad medarbejderne tjekke Facebook i arbejdstiden

DEBAT: Vi bør udnytte potentialet i medarbejderes brug af de sociale medier i stedet for at fokusere på forbud, skriver Nima Astanehdost, direktør i Randstad.

Af Nima Astanehdost
Administrerende direktør i Randstad

Af og til støder jeg stadig på virksomheder, der lægger bånd på deres medarbejdere i forhold til, om de må konsultere sociale medier i arbejdstiden.

Nogle steder er det endda helt forbudt, men det er i min optik helt misforstået, for på den måde forpasser virksomheden en stor mulighed for at markedsføre sig selv.

Vi skriver i dag 2018, og lige meget om vi kan lide det eller ej, fylder sociale medier meget for de allerfleste. Det er her, vi er i dialog med såvel vores tætte som perifere netværk.

Hvis vi som rekrutteringsbureau forbød vores medarbejdere at tjekke ind på Facebook og LinkedIn, så var vores dage talte. Som virksomhed er vi i dag blevet lige så meget social media-junkier, som vi er det i privaten.

Og selvfølgelig tjekker medarbejderen sin private SoMe-konto i arbejdstiden – ligesom de i øvrigt også tjekker arbejdsmailen i deres fritid.

Jeg tror ikke, at man som arbejdsgiver skal være så bange for, at medarbejderen bruger unødig tid på den slags.

Jeg har fuld tillid til, at på sigt vil det også komme virksomheden til gode at give albuerum til medarbejderen.

Tænk nu, hvis medarbejderen skriver en opdatering på sin egen profil, der handler om, at de er i gang med en spændende opgave for virksomheden, og at det opslag når ud til 1000 personer, som alle får mulighed for at dele og like.

Det ville da være ærgerligt, om man som virksomhed fokuserer på forbud og på den måde forpasser sådan en mulighed.

Ledernes opgave at dosere
Af Randstads seneste Workmonitor – en undersøgelse blandt lønmodtagere i 33 lande – fremgår det, at 78 procent af de danske lønmodtagere er glade for den agile arbejdsplads, der blandt andet gør, at de er i stand til at arbejde hjemmefra.

Samtidig siger 35 procent, at de også føler, at den agile arbejdsplads lægger et vist pres på dem.

Af samme grund mener mange, at det er at give fanden en lillefinger, når man giver medarbejderne mulighed for at arbejde hjemmefra.

Jeg tror dog ikke, at det forholder sig sådan – for tidens trend er, at vores arbejdsliv og privatliv smelter mere og mere sammen, hvad enten vi vil det eller ej.

Det er så bare væsentligt, at den nærmeste leder forstår at navigere og sørge for den rette dosering, så medarbejderne ikke føler, at de skal være ’på’ døgnet rundt, og at de ikke sidder og tjekker egne sociale medier hele tiden i arbejdstiden.

Forrige artikel Ældre Sagen til Forsikring og Pension: I er ikke klogere end uafhængige økonomer Ældre Sagen til Forsikring og Pension: I er ikke klogere end uafhængige økonomer Næste artikel Debat: Udflytning af enkeltstående uddannelser er ingen vækstfremmer Debat: Udflytning af enkeltstående uddannelser er ingen vækstfremmer