Landsstyre: Vi bestemmer alene lufthavns fremtid

INFRASTRUKTUR: Kangerlussuaq-lufthavnen er essentiel for Forsvarets fremtidige virke i Grønland. Men om lufthavnen bevares er alene en grønlandsk beslutning, understreger det grønlandske landsstyre.

Siden foråret 2019 har embedsmænd fra det grønlandske landsstyre og embedsmænd fra Forsvarsministeriet i en fælles arbejdsgruppe forsøgt at finde en løsning i forhold til det danske forsvars ønske om fortsat at anvende Kangerlussuaq-lufthavnen som omdrejningspunkt for Forsvarets luftoperationer i Grønland og Arktis.

Embedsmændenes arbejde forventes senere i år at kunne udmøntes i en principaftale om de fremtidige vilkår for Forsvarets tilstedeværelse i den lufthavn, som ser ud til at blive tilovers i den civile kommercielle flytrafik i Grønland, når de udvidede lufthavne i Nuuk og Ilulissat står færdige, og det ikke længere er nødvendigt at mellemlande i Kangerlussuaq.

Operativ effekt reduceret
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) lægger ikke skjul på, at Kangerlussuaq er essentiel for Forsvaret, sådan som en analyse fra 2018 satte en tyk streg under.

Login