Arktis fyldte meget lidt, da fem eksperter briefede politikerne om udenrigspolitik

Ukraine og Afrika var på dagsordenen, da fem udenrigseksperter tirsdag briefede politikerne på Marienborg i forbindelse med sonderingerne om regeringsdannelse. Arktis fyldte til gengæld ikke meget.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Arktis blev kun nævnt to gange, da fem eksperter tirsdag var inviteret op til statsministerens embedsbolig Marienborg nord for København for at tale om udenrigs- og sikkerhedspolitik med repræsentanter for Folketingets partier ved et tre timer langt såkaldt temamøde. Det fortæller flere kilder, der deltog i mødet.

Mødet var en del af de regeringssonderinger, som kongelig undersøger og fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) har stået i spidsen siden folketingsvalget den 1. november.

De fem udvalgte eksperter var tidligere Nato-ambassadør og nuværende protokolchef i Udenrigsministeriet Michael Zilmer-Johns, udlandsredaktør på Weekendavisen Anna Libak, seniorforsker ved Institut for statskundskab på Københavns Universitet Katja Lindskov Jacobsen, dekan ved det samfundsvidenskabelige fakultet på Københavns Universitet Mikkel Vedby Rasmussen samt forfatter og redaktør Anders Agner Pedersen fra mediet Kongressen.com, der beskæftiger sig med amerikansk politik.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00