Klima på dagsordenen når de nordatlantiske mandater vender tilbage til Marienborg

Det grønlandske folketingsmedlem Aaja Chemnitz vil tale om klima, og det færøske medlem Sjúrður Skaale vil tale om fængsler, når de nordatlantiske mandater tirsdag for anden gang skal mødes med Mette Frederiksen i forbindelse med forhandlinger om regeringsdannelse. 

Tirsdag skænker Mette Frederiksen igen kaffe op til de nordatlantiske mandater på Marienborg.
Tirsdag skænker Mette Frederiksen igen kaffe op til de nordatlantiske mandater på Marienborg.Foto: Emil Helms / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Der stod blandt andet klima og miljø på dagsordenen, da Socialdemokratiet med fungerende statsminister Mette Frederiksen i spidsen i sidste uge havde bilaterale møder med en lang række partier, som led i de forhandlinger, som på et tidspunkt sandsynligvis vil føre til, at Danmark på et tidspunkt får en ny regering.

Det grønlandske folketingsmedlem Aaja Chemnitz fra IA ønsker, at statsministeren også skal høre hendes input og ønsker på det politikområde. Derfor vil klima være på dagsordenen, når Aaja Chemnitz tirsdag er inviteret til et 30 minutter langt møde på Marienborg nord for København.

Det grønlandske landsstyre, der blandt andet består af IA, ønsker, at der oprettes en særlig klimatilpasningsfond. Og det ønske vil Aaja Chemnitz tage op med statsministeren. For klimaforandringerne mærkes tydeligere og tydeligere i Grønland.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00