Hammond: Udenrigsstrategi er ukonkret

KRITIK: Det grønlandske folketingsmedlem Aleqa Hammond er ikke imponeret over regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi.

Arktis indgår ikke overraskende som det ene af seks fokusområder i den udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi, som VLAK-regeringen med udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i spidsen fremlagde i sidste uge.

Strategien modtages med en blanding af ros og kritik fra Aleqa Hammond, der både er det ene af Grønlands to medlemmer af Folketinget og formand for Folketingets Grønlandsudvalg samt medlem af det grønlandske parlament Inatsisartut og formand for Inatsisartuts udvalg for udenrigs- og sikkerhedspolitiske forhold.

”Det er godt at se, at Arktis er højt prioriteret, og at regeringen nu tydeligt har hørt på en række af de ønsker om mere fokus på særlige områder i Grønland, som vi grønlandske politikere har fremført gennem de sidste år. Det gælder både, hvad angår virkningerne hos os af klimaforandringerne, ønskerne om en bæredygtig erhvervsudvikling, større trafiksikkerhed og den stigende oprustning i Arktis.

Login