Samuelsen: Rusland stadig velkommen til arktisk topmøde

TOPMØDE: Selvom Danmark og Rusland i øjeblikket udviser hinandens diplomater, så er Ruslands udenrigsminister, Sergey Lavrov, velkommen til arktisk topmøde i Grønland til maj.

Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen (t.v.) og Ruslands udenrigsminister Sergey Lavrov (t.h.) ved underskriftsceremoni i Moskva i februar 2018.
Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen (t.v.) og Ruslands udenrigsminister Sergey Lavrov (t.h.) ved underskriftsceremoni i Moskva i februar 2018.Foto: AP Photo/Pavel Golovkin
Andreas Krog
Foto: AP Photo / Jan-Morten Bjoernbakk / SCANPIX

Ruslands udenrigsminister Sergey Lavrov kommer med stor sandsynlighed til Ilulissat i Grønland i slutningen af maj, når udenrigsministrene fra de fem arktiske kyststater skal samles for at markere 10-året for underskrivelsen af den såkaldte Ilulissat-erklæring.

Det er Danmarks udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), der har inviteret Sergey Lavrov og udenrigsministrene fra Norge, USA og Canada. Samme Anders Samuelsen, som mandag annoncerede, at Danmark har besluttet at udvise to russiske diplomater. En beslutning, der straks blev fulgt op af en russisk beslutning om at udvise to danske diplomater.

Den danske beslutning var en reaktion på et nervegasangreb i den britiske by Salisbury i starten af marts mod en afhoppet russisk spion, hvor gassen var af russisk oprindelse.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00