Tingets færøske problemknuser og spasmager

BROBYGGER: Han er socialdemokrat, men vil ikke blande sig i dansk indenrigspolitik. Mød det færøske folketingsmedlem Sjúrður Skaale, der ikke går af vejen for lidt spas i folketingssalen.

Når politikerne i Folketinget vedtager nye love, så gælder de ikke på Færøerne. Alligevel er de nordatlantiske øer repræsenteret i Folketinget med to medlemmer, som tæller med, når der skal tælles til 90 og skaffes flertal. Den ene af de to færøske folketingsmænd er Sjúrður Skaale fra det socialdemokratiske Javnaðarflokkurin. Og han er meget bevidst om ikke at blive en brik i et dansk indenrigspolitisk spil.

"Jeg holder mig uden for det daglige politiske spil på Christiansborg. Jeg ønsker gode forhold. Jeg ønsker ikke at være nogens fjende. Det giver ikke nogen mening. For mine vælgere på Færøerne bliver slet ikke ramt af det, jeg er med til at vedtage i Folketinget. Jeg er derfor meget bevidst om, at jeg skal blande mig så lidt som muligt i interne danske forhold," siger Sjúrður Skaale til Altinget: arktis.

Han finder det uhensigtsmæssigt, at de færøske og grønlandske folketingsmedlemmer kan blive tungen på vægtskålen, når der skal dannes regeringer og mønstres 90 mandater.

Login