Tingets færøske problemknuser og spasmager

BROBYGGER: Han er socialdemokrat, men vil ikke blande sig i dansk indenrigspolitik. Mød det færøske folketingsmedlem Sjúrður Skaale, der ikke går af vejen for lidt spas i folketingssalen.

Når politikerne i Folketinget vedtager nye love, så gælder de ikke på Færøerne. Alligevel er de nordatlantiske øer repræsenteret i Folketinget med to medlemmer, som tæller med, når der skal tælles til 90 og skaffes flertal. Den ene af de to færøske folketingsmænd er Sjúrður Skaale fra det socialdemokratiske Javnaðarflokkurin. Og han er meget bevidst om ikke at blive en brik i et dansk indenrigspolitisk spil.

"Jeg holder mig uden for det daglige politiske spil på Christiansborg. Jeg ønsker gode forhold. Jeg ønsker ikke at være nogens fjende. Det giver ikke nogen mening. For mine vælgere på Færøerne bliver slet ikke ramt af det, jeg er med til at vedtage i Folketinget. Jeg er derfor meget bevidst om, at jeg skal blande mig så lidt som muligt i interne danske forhold," siger Sjúrður Skaale til Altinget: arktis.

Han finder det uhensigtsmæssigt, at de færøske og grønlandske folketingsmedlemmer kan blive tungen på vægtskålen, når der skal dannes regeringer og mønstres 90 mandater.

Login

 • Anmeld

  Martin Petersen

  Er man valgt har man også en pligt!

  Man bør og har pligt til, at udøve indflydelse når man er valgt, uanset hvor man er valgt, ellers er det hele jo bare et unødigt spil for galleriet, som skatteyderne går og betaler til.

  Alle politikere har lov til,at blande sig i samfundsforhold, uanset hvor de er valgt i kongeriget, så det er lidt absurd, at man frivilligt holder sig tilbage, for det håber jeg ikke andre politikere gør den anden vej, de er i deres fulde ret til, at blande sig hvor som helst, folketinget er trods alt udenom snak, stadig den øverste instans for befolkningen, om man bor i Thorshavn eller i Rønne.

  Husk, at blande sig, viser, at man ikke er ligeglad, det er en positiv ting!