To nye partier klar til grønlandsk valg

GRØNLAND: To nye partier er blevet godkendt til at opstille til det grønlandske parlamentsvalg 24. april. I alt syv partier vil være på stemmesedlen.

Det grønlandske landsstyres valgnævn har godkendt Samarbejdspartiet og Nunatta Qitornai som opstillingsberettigede partier til det kommende valg til det grønlandske parlament Inatsisartut. Et valg, som afholdes 24. april.

For at opfylde valglovens § 11. stk. 2 om at kunne opstille som nyt parti ved det kommende valg til Inatsisartut skal et nyt parti modtage erklæringer fra et antal vælgere, der mindst svarer til 1/31 af samtlige gyldige stemmer ved senest afholdte landstingsvalg. Ved valget til Inatsisartut i 2014 var der 29.201 gyldige stemmer – 1/31 udgør 942.

”Valgnævnets Sekretariat kan oplyse, at Samarbejdspartiet og Nunatta Qitornai hver opfylder betingelserne i Landstingslov nr. 9 af 31. oktober 1996 om valg til Grønlands Landstings § 11, stk. 2, da mindst 942 underskrifter opfylder kriterierne, hvorefter valgnævnet har godkendt partiernes gyldighed iht. § 11, stk.4.,” skriver valgnævnet i en pressemeddelelse.

Login