Venstre til Kofod: Husk Folketinget i strategiarbejde

Venstre ser gerne, at udenrigsminister Jeppe Kofod ikke blot rejser til Færøerne og Grønland for at diskutere indholdet i en ny arktisk strategi. Ministeren skal også huske Folketinget, lyder det fra partiets arktisordfører.

Foto: Steen Brogaard / Folketinget
Andreas Krog

Vi håber regeringen fastlægger en proces, så der også i Folketinget kommer noget ejerskab til strategien, der som bekendt skal vare i 10 år.

Christoffer Aagaard Melson
MF, Arktisordfører, Venstre

Udenrigsminister Jeppe Kofod har brugt en stor del af august og starten af september på at besøge Norge, Grønland og Færøerne for at diskutere indholdet af Kongeriget Danmarks nye 10-årige arktiske strategi med ministre og parlamentsmedlemmer.

I det danske parlament efterlyser det store oppositionsparti Venstre imidlertid mere information og inddragelse omkring arbejdet med den nye strategi, som ifølge ministeren selv vil blive præsenteret i starten af det nye år.

“Vi forventer at der kommer en tættere inddragelse i løbet af efteråret. Alt andet ville være mærkeligt. For det har været meget overordnet. På et stort videomøde kommer man jo ikke i dybden med emnerne,” siger Venstres arktisordfører Christoffer Aaagaard Melson med henvisning til et møde, som grønlandsudvalget, færøudvalget og Folketingets arktiske delegation havde med udenrigsministeren i foråret.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00