11. december: Rasmus Jarlov

JULEKALENDER: Hver dag frem mod juleaftensdag vil Altinget.dk bringe et interview med en folketingspolitiker. I dag er det Rasmus Jarlov fra Konservative.
Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Rasmus Jarlov, 33 år, har været medlem af Folketinget siden 1. september 2010. Han er både kommunalordfører, kulturordfører og medieordfører for Konservative. Rasmus Jarlov er uddannet cand.merc fra Copenhagen Business School og har siden arbejdet som lægemiddelkonsulent.

Hvorfor gik du ind i politik?

Det gjorde jeg, fordi jeg oplever, at det er der, jeg kan gøre størst mulig forskel. Jeg har altid været konservativ, og jeg har været med som partisoldat i mange år, og på et tidspunkt åbnede der sig nogle muligheder, og dem har jeg forsøgt at udnytte efter bedste evne.

Hvad er dit vigtigste politiske mål?

Mit vigtigste politiske mål er at skabe et samfund, som er rigt, stærkt og har frie borgere. Det handler for mig om, at vi skal have lavet nogle økonomiske reformer. Og så betyder det, at vi skal have givet noget mere frihed til borgerne. Der er alt for meget 'big mother' stat over Danmark i øjeblikket, og borgerne må næsten ingenting. Der er et hav af forbud, og jeg synes, vi er gået alt for langt med, hvad man forbyder borgerne. Det skulle gerne være staten, der er til for borgernes skyld og ikke omvendt.

Hun har nogle rablende vanvittige synspunkter, men jeg har meget stor respekt for hendes debatevner. Og så er hun en meget positiv person, som man godt gider debattere med.

Rasmus Jarlov (K)
Om Johanne Schmidt-Nielsen som politisk modstander
Foto:
Foto:

Hvilken dansk politiker har været en inspiration for dig?

<img align="left" src="@nyimg=6757@" />Det har Brian Mikkelsen. Hans arbejde i forhold til vores bagland og vores organisation er imponerende. Han kender deres interesser og synspunkter og ved, hvordan han kan få det hele til at gå op. Det har været en kæmpe inspiration for mig at tale med ham og lære, hvordan han gør. Hans evne til hele tiden at vide hvad der rør sig på alle politiske områder og hele tiden have en finger med i spillet, den har imponeret mig. Brian Mikkelsen har en langt større indflydelse i vores parti, end folk tror. Han er et rigtigt politisk dyr, der ved hvor han har folk henne. Brian har altid styr på alle, der har en aktie i en sag. Det er meget specielt. Det er hans styrke, at han hele tiden har sine alliancer på plads.

Foto:
Foto:

Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

<img align="left" src="@nyimg=5842@" />Johanne Schmidt-Nielsen. Hun er en utrolig dygtig debattør. Jeg har været ude med hende til rigtig mange gymnasiedebatter efterhånden, og jeg synes, hun er god til at angribe og komme i offensiven over for sine politiske modstandere. Hun har nogle rablende vanvittige synspunkter, men jeg har meget stor respekt for hendes debatevner. Og så er hun en meget positiv person, som man godt gider debattere med. Der findes debatører, som man ikke gider debattere med igen, men det er altid en fornøjelse at debattere med Johanne. Selvom hun ved, hvor hun skal angribe - hun ved altid, hvor der er noget at komme efter.

Politikere har en travlt hverdag. Hvad gør du for at rekreere?

I øjeblikket står jeg på langrendsski. Det forsøger jeg at gøre så meget, som jeg kan om vinteren. Desuden løber jeg og styrketræner lidt en gang imellem. Men det bliver ikke til så meget, det må jeg indrømme. 12-14 timers arbejdsdage begynder at sætte sine spor. Men her til vinter skal jeg ud at stå på ski. Ellers elsker jeg at rejse. Jeg har besøgt 108 forskellige selvstændige lande, hvilket er Danmarksrekord for min alder. Jeg har dog ikke fået rejst så meget siden jeg blev medlem af Folketinget.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

<img align="left" src="@nyimg=7514@" />Det må være en biografi om Christian 10. Den hedder Rytterkongen. Et portræt af Christian 10. og er skrevet af Knud J. V. Jespersen. Den er ikke specielt ny, men det er nok den bedste bog, jeg har læst i år.

Den handler om Danmark i begyndelsen af det tyvende århundrede, hvor tingene var ufatteligt meget anderledes, end de er i dag. Og at se, hvordan demokratiet fungerede dengang, og hvor relativt kort tid siden det er, at kongen havde en kæmpe indflydelse på det danske samfund, det synes jeg var ret fascinerende.

Er du stadig i politik om fem år? Og hvis du en dag ikke er politiker længere, hvad laver du så?

Jeg håber, at jeg er i politik om fem år. Det er klart, at når man er ny, så er det første genvalg nok det sværeste, så jeg skal kæmpe for det. Men det håber jeg. Og jeg synes, det er en stor ære at være med i Folketinget. Jeg har virkelig været positivt overrasket over, hvor stor en forskel man egentlig kan gøre, så det vil jeg gerne fortsætte med. Men hvis jeg ikke er politiker om fem år, så arbejder jeg i det private erhvervsliv igen. Jeg kunne godt forestille mig at tage tilbage til Novo Nordisk, hvor jeg var før jeg blev politiker.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Jarlov

MF (K), fhv. formand for Folketingets Forsvarsudvalg
cand.merc. (Handelshøjskolen i København 2003)

Brian Mikkelsen

Adm. direktør, Dansk Erhverv, bestyrelsesformand, Nationalmuseets Museumsråd, bestyrelsesnæstformand, Kraks Fond, bestyrelsesnæstformand, Ove K investfond, formand, Ordrupgaard Advisory board, bestyrelsesmedlem, ATP, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Johanne Schmidt-Nielsen

Generalsekretær, Red Barnet, forperson, Verdens Bedste Nyheder
ba.scient.soc. (Roskilde Uni 2007)

0:000:00