K rykker rundt igen: Anders Johansson får central post

ROKADE: Anders Johansson (K) overtager næstformand- og finansordførerposten i Konservatives folketingsgruppe. Se de nye ordførerskaber her. 

Efter godt tre uger rykker det Konservative Folkeparti igen rundt på ordførerposterne. 

Det sker i kølvandet på, at Rasmus Jarlov (K) har erstattet Brian Mikkelsen som erhvervsminister. 

Rokaden betyder, at Anders Johansson (K) overtager posten som næstformand for folketingsgruppen. Derudover får han en del ordførerskaber fra den nyslåede minister, herunder skatteordførerskabet og finansordførerskabet. (Se den komplette liste med partiet ordførerskaber i boksen til højre).

”Jeg er glad for de nye poster og ser frem til de spændende opgaver, de fører med sig. Heriblandt finanslovsforhandlingerne, som vi tager fat på efter sommerferien,” udtaler Anders Johansson i en pressemeddelelse.

Han overtager også Rasmus Jarlovs plads i finansudvalget og skal vikariere som politisk ordfører, når Mette Abildgaard (K) går på barsel til efteråret. 

Ny formand for forsvarsudvalget
Anders Johanssons nye tilter betyder dog, at han samtidig må afgive titlerne som socialordfører, familieordfører og handicapordfører til Brigitte Klintskov Jerkel (K). Hun får derudover også et enkelt ordførerskab fra Rasmus Jarlov og kan nu kalde sig partiets transportordfører.

Naser Khader snupper også et ekstra ordførerskab i denne runde og bliver forsvarsordfører. Det betyder, at han samtidig bliver formand for forsvarsudvalget.

Stedfortræderen for Rasmus Jarlov, Merete Scheelsbeck (K), får med sin indtræden i Folketinget også tildelt en del ordførerskaber. Hun skal blandt andet være EU-ordfører og kulturordfører.

Pape holder humøret højt
Den konservative formand, Søren Pape Poulsen, er også i højt humør, oven på rokaden.  

Forrige artikel Danmark tøver med at støtte EU-udvidelse med Albanien og Makedonien Danmark tøver med at støtte EU-udvidelse med Albanien og Makedonien Næste artikel Ukraines premierminister advarer: Rusland vil bruge Nord Stream 2 som et våben Ukraines premierminister advarer: Rusland vil bruge Nord Stream 2 som et våben