Ammitzbøll får en særlig rådgiver

SPIN-NYT: Den nye økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) har ansat sin tidligere medlemssekretær som særlig rådgiver.

Placeholder image

Simon Emil Ammitzbøll (LA) har valgt at holde sig til det velkendte, da han skulle finde en særlig rådgiver.

Den nye økonomi- og indenrigsminister har nemlig ansat Jonathan Nielsen, der tidligere har været medlemssekretær for Ammitzbøll.

Jonathan Nielsen starter per dags dato og forlader sin stilling som politisk-juridisk konsulent for Liberal Alliances Folketingsgruppe.

Den særlige rådgiver er – udover at arbejde for partiet – også politisk aktiv. Han er byrådsmedlem i Hillerød Kommune, men det nye job betyder, at han planlægger at stoppe byrådsarbejdet.

Derudover har Jonathan Nielsen også været folketingskandidat ved valget i 2015.

Jonathan Nielsen er 37 år og har en kandidat i jura fra Københavns Universitet.

Simon Emil Ammitzbøll er den tredje til at ansætte en ny særlig rådgiver. Tidligere ansatte erhvervsminister Brian Mikkelsen sin nye rådgiver, mens Troels Lund Poulsen ansatte en ny torsdag.

En række af de andre ministre fra den tidligere rene V-regering har beholdt deres rådgivere, men forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) og finansminister Kristian Jensen (V) har som følge af nye regler for antallet af særlige rådgivere afskediget en af deres tidligere rådgivere. Det kan man læse mere om her.


    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser