Dagens overblik: Kristian Jensen tager folkeskole­forhandlingerne fra Riisager

NYHEDSOVERBLIK: Finansministeriet overtager de nuværende forhandlinger om justeringer af folkeskolereformen. Anders Samuelsen sender kys til sine haters på Facebook, og Dansk Folkeparti leder efter nye venner. Få overblik over dagens politiske nyheder.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Emma Qvirin Holst

Godmorgen og velkommen til tirsdagens politiske nyhedsoverblik.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) skal ikke længere lede forhandlingerne om justeringer af folkeskolereformen.

De bliver nu overtaget af finansminister Kristian Jensen (V).

Det skriver Altinget.

Og den manøvre får nu Riisager til at sende en stikpille til Finansministeriet.

"Man kan godt diskutere, om det er formålstjenligt, at Finansministeriet skal forhandle om, hvornår 1. klasses elever kan gå hjem om fredagen," siger hun til Altinget.

Læs hele artiklen her.

Endnu et finanslovskrav fra DF
Gymnasierne i landets udkantskommuner skal kompenseres for omprioriteringsbidraget og have en ekstra pengepose.

Det er et af Dansk Folkepartis krav i de nuværende forhandlinger om en ny finanslov for 2019.

Det skriver Avisen Danmark.

Partiet vil i alt afsætte 10 millioner kroner, der skal gå til at give de 20 almene gymnasier i Danmark, der har under 430 elever, en halv million kroner hver.

"Omprioriteringsbidraget på erhvervsskoler er fjernet, og vi vil også gerne gøre noget for gymnasierne. Udkantsgymnasierne har de største udfordringer med omprioriteringbidraget, og med forslaget får de mulighed for at komme igennem 2019 fornuftigt på trods af omprioriteringsbidraget," siger Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, til Avisen Danmark.

Folkemødet skal have ny formand
Folkemødets formand Michael Valentin træder tilbage som konsekvens af, at han i september blev fyret som administrerende direktør i Akademikernes A-kasse.

Det skriver Altinget.

Michael Valentin udtaler i forbindelse med fratrædelsen fra Foreningen Folkemødet: 

“Min person må og skal ikke skygge for en så sund og vigtig institution i Danmark, som Folkemødet er, hvorfor jeg har valgt at trække mig som formand. Jeg er stolt af at kunne overlevere et Folkemøde i topform og vil gerne benytte anledningen til at takke for engageret og tillidsfuldt samarbejde med alle organisationer, partier, virksomheder, bestyrelsen og sekretariatet, som har gjort det hele muligt.”

Indtil Foreningen Folkemødet har fundet en ny bestyrelsesformand ved den ordinære generalforsamling i marts 2019, er Bornholms borgmester og medlem af bestyrelsen, Winni Grosbøll, fungerende formand.

Læs også

Dansk Folkeparti på udkig efter nye venner
Nu hvor Brexit nærmer sig, og briterne snart forlader Europa-Parlamentet, er Dansk Folkeparti begyndt at se sig om efter nye venner i Parlamentet.

Det skriver Politiken.

Dansk Folkeparti sidder i øjeblikket i gruppe med de britiske konservative i ECR-gruppen, hvoraf briterne udgør en forholdsvis stor del af gruppen.

Det er DF's leder i Europa-Parlamentet, Anders Visitisen, der leder efter nye samarbejdspartnere, og ifølge Politiken har han både været i kontakt med De Sande Finner fra Finland, Alternative für Deutschland (AfD) fra Tyskland, Lega Nord fra Italien og Freiheitliche Partei Österreichs (FPÖ) fra Østrig.

Anders Visitisen kan endnu ikke sige, om målet er at danne en helt ny højrefløjsgruppe eller udvide ECR-gruppen, så den kan blive styrket efter briternes exit.

Dagens kontorfremvisning
Udenrigsminister Anders Samuelsen har delt en billedserie på Facebook af sit kontor i Udenrigsministeriet i kølvandet på kritikken af, at han har brugt 340.000 kroner på indretningen.

Her skriver han, at han mener, at kontoret er blevet "et virkelig smukt og præsentabelt kontor, der emmer af alt det Danmark bør være kendt for." Afslutningsvis langer han ud efter alle sine kritikere.

"For kvalitet holder som bekendt prisen. Kys til alle haters."

Det sker i dag

  • Klokken 8.30: Skatteminister Karsten Lauritzen (V), erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) skal i lukket samråd om udbyttesagen. 
  • Klokken 9.00: EU-Domstolen holder høring i en sag, hvor Skotland har krævet svar på den britiske regerings mulighed for at fortryde aktiveringen af artikel 50 (udmeldelse af EU).
  • Klokken 10.00: Regeringen og Dansk Folkeparti fortsætter finanslovforhandlingerne i Finansministeriet.
  • Klokken 13.00: Statsministerens spørgetime i Folketinget
  • Klokken 14.00: Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) og børne- og socialminister Mai Mercado (K) skal i åbent samråd, hvor de skal redegøre for, hvordan de i samarbejde med kommuner og regioner vil sikre, at anbragte udviklingshæmmede borgere sikres den nødvendige sundhedsfaglige opmærksomhed og indsats.
  • Klokken 14.30: Minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) skal i samråd om Den Sociale Investeringsfond. 
  • Klokken 16.00: Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) skal i samråd om antallet af studerende, der dropper ud af universiteterne.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00