Lisbeth Knudsen: Er vi ved at dræbe de værdier, vi vil forsvare?

KOMMENTAR: Kampen mod ghettoer, radikalisering, religiøs meningskontrol, indoktrinering og kvindeundertrykkelse er begyndt at minde om et overlagt mord på præcis de værdier, vi forsøger at forsvare, skriver Lisbeth Knudsen.

Denne klumme skal ikke opfattes som et lalleglad, naivt forsvar for et multikulturelt, multietnisk samfund, hvor danskheden og vi danskere er blevet fortyndet op med alle mulige eksotiske nationaliteter, sprog og kulturer, så vi ikke længere kan genkende os selv og vores land.

Læg dertil, at vi alle kan se realiteterne i truslen om den enorme befolkningstilvækst i Afrika i de kommende årtier og risikoen for en regulær folkevandring af millioner af migranter på vej mod at forsøge at finde lykken og fremtiden i Europa på grund af arbejdsløshed og dårlige levevilkår i deres eget land.

Faktisk handler denne klumme om lige præcis det modsatte af at lade stå til. Den skal være en påmindelse om, hvad det er for danske værdier, vi bør stå vagt om, også når der blæser en strid vind af frygt for at blive overmandet af det ukendte, det kulturelt, religiøst og demokratisk uacceptable og det kvindeundertrykkende set med udgangspunkt i den samfundsmodel og de frihedsrettigheder, som vi holder af og står sammen om som danskere.

I Danmark har vi nu otte procent af befolkningen, der har ikkevestlig oprindelse. Et flertal af dem er godt integreret i det danske samfund eller på vej til at blive det. En mindre andel er ikke integreret og er problemets kerne sammen med frygten for en stigende flygtningestrøm. I 1980 havde vi kun en procent af den danske befolkning med ikkevestlig oprindelse. Da var problemerne med integrationen der også, men mindre synlige og massive end nu.

Trods vores massive flertal på 92 procent er vi mærkeligt nok begyndt at finde det normalt at definere os selv som etniske danskere i medierne og i den offentlige samtale.

Det er også et billede på det nye ”normalbillede”, vi er havnet i. Der er de rigtige danskere – de etniske danskere – og så alle de andre. Og mange af os etniske danskere er jo absurd nok rent faktisk børn af familier fire-fem led tilbage, som kommer fra Tyskland, Sverige, Norge, Polen eller helt andre steder.

For kort tid siden udkom der en ny bog, Værdikæmperne, som beskriver Fogh-regeringens tid fra 2001 til 2011 i lyset af den værdi- og kulturkamp, som Fogh søsatte. Nu er det en anden slags værdikamp, som foregår. Men et af hovedemnerne er stadig integration og indvandring.

Man kan næsten høre stroferne af de populistiske partiers kampråb om ”at tage kontrollen tilbage med vores land” vinde indpas i det nye socialdemokratiske udlændingeudspil. Og man kan fornemme drømmen om at kunne styre, hvor mange indvandrere og asylsøgere vi skal have om året, hvad enten man lytter til statsministeren, Socialdemokratiets formand eller Dansk Folkepartis formand.

Når man ser på de tre store partiers udlændingeudspil, så burde der ikke være langt til et nationalt kompromis om det her område, og det ville på mange måder være en lettelse, for så kunne den politiske debat også komme til at handle om andre ting. Nu handler værdikampen næsten udelukkende om indvandring, parallelsamfund og integration, og der er dømt politisk klumpspil foran målet, når det gælder om at komme først med de næste forslag til stramninger og nye indgreb.

Styrkeforholdene hos vælgerne ved næste valg bliver uden tvivl afgjort på præcis det her spørgsmål mellem landets tre største partier, og opvarmningen er godt begyndt. Fornemmelsen hos politikerne er, at vælgerne er ved at miste troen på, at de kan levere brugbare politiske løsninger på udlændingespørgsmålet og sikre styr på indvandringen.

Der er selvfølgelig god grund til at have politisk fokus på parallelsamfund, ghettoer, radikalisering, religiøs meningskontrol, indoktrinering og kvindeundertrykkelse. Tendenser i vores samfund, som vi ikke finder i overensstemmelse med det at være dansk og bo i frisindets land.

Når alt det er sagt, så er det, som om det sidste års tids desperate jagt på redskaber til at dæmme op for det islamiserede og uigenkendelige Danmark, vi netop ikke vil have, efterhånden begynder at minde om et overlagt mord på præcis de værdier, som vi netop vildt gerne vil forsvare.

Statsministeren har i tidligere interviews faktisk berørt det dilemma, at vi ikke må knuse vores egne idealer for at få ram på et problem eller en adfærd hos et lille mindretal af befolkningen, som vi ikke vil acceptere.

Han har talt for en målrettet indsats mod præcis det og dem, der er problemet, hvad enten vi taler om bander, parallelsamfund eller radikalisering. Og her er vi ved at nærme os en betænkelig politisk balance og en udvikling, som allerede er ved at ændre det frie og åbne samfund, vi kender og har sat pris på.

Ytringsfriheden vil vi for alt i verden forsvare. Det er en frihedsret, vi er gået langt for i Danmark med en forhistorie om nogle Muhammedtegninger.

Samtidig har vi indført en lovgivning, der skrider ind over for hadprædikanter og religiøse forkyndere med budskaber, som vi ikke vil have inden for landets grænser, fordi de prædiker ekstreme og radikale synspunkter. At de samme folk benytter deres ytringsfrihed på nettet, det har vi ikke noget middel imod.

Det frie skolevalg er et fundament i vores uddannelsestradition. Nu skal kommunen kunne bestemme en fordeling af skoleeleverne, så der ikke bliver for mange tosprogede elever nogle steder og inden andre steder.

Friskolerne er en dansk uddannelsestradition, og de har haft deres frihed til at bestemme selv. Det har de så ikke længere, hvis de skal være en tvungen del af fordelingen af tosprogede elever og tage deres del af ansvaret til gengæld for fortsat statstilskud.

En familie skal kunne tvinges til at sende deres barn i dansk vuggestue, hvis de ikke er godt integreret. Hvad blev der af forældrenes frie valg til at beslutte, om de selv vil passe deres barn eller lade kommunen om det, hvis de nu rent faktisk mener, at det tjener barnet bedst. Hvem har bestemmelsesretten over barnet? I en dansk tradition er det forældrene.

Det frie boligvalg er udfordret, hvis man lovgivningsmæssigt vil fastsætte, hvor mange af fremmed herkomst der må bo i samme boligområde. Tvangsflytter man folk ud af deres bolig? Krænker den private ejendomsret, hvis man bor det forkerte sted?

Brug af burka og hijab er fjernt fra dansk kultur, frisind og åbenhed. Nu diskuterer vi så et maskeringsforbud, der pludselig er et indgreb i, hvordan vi må og ikke må gå klædt i det offentlige rum.

Til rettighederne i et frihedselskende land som vores hører retten som dansker til at gifte sig med den, man nu har fattet kærlighed til, men kommer vedkommende fra et land uden for EU, så skal man ikke regne med at kunne bosætte sig, hvor man vil, og heller ikke at få vedkommende ægtefælle med ind i landet, hvis forskellige – dog nu lempeligere – kriterier ikke er opfyldt.

Når vi taler om traditioner, så har det i årevis været en del af den danske politiske tradition og vores humanitære selvforståelse som land at støtte op om FN og træde til rundt omkring i verden, når særligt udsatte grupper af flygtninge har skullet hjælpes. Lige nu har vi stoppet for kvoteflygtninge fra FN indtil videre, fordi vi har fået så mange andre flygtninge og asylsøgere.

Eksempelrækken kunne fortsættes.

Listen over tiltag, som på forskellig måde udfordrer vores frihedsværdier og selvforståelse som danskere, er snart ved at være lang. Nogle vil kalde det et nødvendigt selvforsvar mod en forandring og overmanding af vores samfund og værdier. Vi har været for tossegode for længe, og nu må der strammes op. Man kunne også kalde det en realitet, at netop dette selvforsvar forandrer vores frie og frisindede samfund til uigenkendelighed. Og det er måske lige så bekymrende.

---------

Lisbeth Knudsen er ansvarshavende chefredaktør og direktør for Mandag Morgen samt formand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Det Kgl. Teater. Hun har været koncernchef for Berlingske Media og ansvarshavende chefredaktør for Berlingske. Før det var hun blandt andet nyhedsdirektør i DR. Hver anden fredag skriver hun en klumme i Altinget, som alene er udtryk for skribentens egne holdninger.

Forrige artikel Carl Valentin: Så giv dog kvinderne værnepligt Carl Valentin: Så giv dog kvinderne værnepligt Næste artikel Bertel Haarder: Et godt og et dårligt forslag Bertel Haarder: Et godt og et dårligt forslag
 • Anmeld

  Steffen Rasmussen · Guitarist

  Gentagelser på gentagelser.

  Det var så igen, igen, en opremsning af tidens problemer, - så langt så godt, igen, igen, - med hvad med en stillingtagen og en opremsning af de tiltag man kunne gøre. Det vil jeg egentlig hellere læse om.

 • Anmeld

  Claus Sønderkøge · Socialistisk økonom

  På 25 år er muslimernes antal blevet 8 doblet

  Lisbeth Knudsen oplyser at på 25 år er muslimernes antal gået fra 1% til 8%, altså blevet 8 doblet.

  Hvis det forsætter vil de i 2050 være 65% af befolkningen. Vi får hver dag nye meldinger om hvordan de skyr værternes kultur men ikke generer sig for at leve af deres penge.

  Da er det ingenlunde sikkert hvem der ryger i havet når vandet stiger 7-8 meter i år 2100.

 • Anmeld

  Preben Bille Brahe · Cand polit, kaptajn

  Vores værdier vendes imod os

  Vi har stærke liberale værdier om at hjælpe andre, tillid, åbenhed, frihed osv. Problemet er, at disse værdier vendes imod os og bruges til angreb på vores nation. Vores værdier bliver omformet til en trojansk hest. Verdens farligste våben er Allahs ubevæbnede hær, for vi har ikke noget forsvar imod den.

  Vi kan enten holde fast på vores liberale værdier og gå til grunde i havet af kriminelle grænseoverløbere, som den skibbrudne pirat, der ikke vil give slip på sin kiste guld. Eller vi må gå på kompromis med vore liberale værdier, og stå sammen om vores kulturelle værdier, nemlig kristendommen, og forsvare vores børn og børnebørns ret til et liv i tryghed.

 • Anmeld

  lizzia H.

  Den største fare ...

  ... for vores ligeværdige og tolerante samfund finder vi blandt disse blå-øjede meningsdannere der naivt tror at alle mennesker er ens, og har de samme mål for deres liv som os.
  NEJ, nej og atter nej. Der er en kæmpeforskel på os nordeuropæere og de mellemøstlige klansamfund.
  Netop fordi deres absolutte hengivenhed ligger i klanen er det farligt for vores altfavnende solidaritet og medmenneskelighed. Men "Den Gyldne Regel - gør mod andre hvad du ønsker gjort mod dig" findes ikke i det mellemøstlige menneskesyn. Dér har man et begreb der hedder Taqiya. "foregivelse", at forvirre, lyve og bedrage for at fremme Allahs sag

  Derfor ønsker sundhedspersonale med muslimsk, mellemøstlig baggrund ikke at bøje sig for danske værdier samt hygiejneregler på deres arbejdsplads.

  Siden mid-1990'erne har bogstavtro muslimer i sundhedssektoren fået truffet igennem at de kan iføre sig det stærkeste symbol på afvisning af vesterlandsk kultur: Hijab'en.
  Danske syge, svage og sårbare ældre der godt kan genkende en besættelsesmagt når de ser den, må lade sig underlægge læger, sygeplejere og SoSuassistenter, der slavisk følger en koran, der prædiker død og udslettelse af os vantro! Hvordan kan politikerne og meningsdannerne være det bekendt?

  Er der så nogen meningsdannere der råber op om dette overgreb? Nej da! Dansk Sygeplejeråd bøjede sig for muslimaernes krav og indførte uniformshidjabs og skolesystemet mener ikke det er deres pligt at følge danske værdier for kønnenes ligeværd. Så her produceres der 12-tals piger med hidjabs på samlebånd, for forbud ville jo være at give køb på vore gode principper om 'at man skal da have lov til at klæde sig som man vil her i Danmark'!

  Mit mareridt er at skulle have behov for akut sygehjælp og ankomme til hospitalet på en båre uden at kunne protestere mod dette institutionaliserede overgreb.

  Nu vil folk som Lisbeth Knudsen nok mene at jeg overdramatiserer. Men klik på dette link: https://www.fyens.dk/navne/Uddannede-social-og-sundhedsassistenter/artikel/3228050 og spørg dine gamle kære om de føler sig trygge ved at disse personager træder ind i stuen, - vel vidende at deres åhh så vigtige religion påbyder dem at at udslette os vantro!

  ,

 • Anmeld

  Poul Sivertsen · Medlem af hovedstyrelsen i Dansk Samling

  Lisbeth Knudsen en problemmager uden løsninger

  Jeg kan ikke tage dette indlæg af Lisbeth Knudsen seriøst. For hun har skrevet et indlæg uden løsninger. Som mangeårig chefredaktør og journalist burde hun, kunne gøre det bedre.

 • Anmeld

  Kurt Charleman · psykiater

  Den kulturelle og religiøse niveauforskel

  Lisbeth Knudsen overser at indvandrer ofte er traditionelt bundet op på et familiens ære, og hvis sociale kontrol styrkes af deres bekendelse til Allah og hans kontrolerende shariaregler. Der er en principiel niveauforskel op til vores frie demokrati med selvstændigt tænkende individualister. Man giver ikke indvandrene et løft ved ikke at stille krav og om muligt undervise dem i at finde et mentalt holdepunkt i dem selv. De vil ikke udvikle sig ved at blive mødt med tollerance

 • Anmeld

  Torben Vegener Hansen · Fhv. socialrådgiver nu folkepensionist

  Lad os få nogle forslag i stedet for problemopremsninger

  Kære Lisbeth Knudsen. Jeg er enig med dig et langt stykke hen ad vejen, nemlig at vores frihedsidealler skal gælde såvel for Loke som for Thor. Men, og her er jeg fuldstændig enig med Steffen Rasmussen, at du kommer hovedsageligt med opremsning af de problemer, vi står overfor i det danske samfund omkring integrationen af de nydanskere, som ikke kan eller vil forstå, at der med frihedsideallerne følger et ansvar. En utrolig journalist som dig må kunne pege på nogle forslag. Lad os få noget nytænkning ind i debatten, som vi kan forholde os til og give videre til vores politikere, og i denne tid i bedste fald kører i ring og i værste kun kan finde ud af stramme reglerne.
  Vi bor selv i en bebyggelse med mange nydanske familier. Og jeg har derfor flere forslag, men vil vente med at skrive mere, indtil jeg læst dine og gerne andres forslag.
  Til sidst vil jeg sige til dig, Lizzia H, du skriver "Den Gyldne Regel - gør mod andre hvad du ønsker gjort mod dig" findes ikke i det mellemøstlige menneskesyn. Undskyld mig, den gyldne regel findes åbenbart heller ikke i dit menneskesyn, for en så grov generalisering af en stor befolkningsgruppe, viser netop at du betragter disse mennesker på en måde, som du garanteret ikke ønsker at blive betragtet.

 • Anmeld

  Annelise Monsen · Assistant Professor

  Lyt til Kurt Charleman’s faglige råd

  Tak for en vejviser til hvordan Danmark kan forholde sig til ikke-dansk kultur bærere, som filosofisk og praktisk annekterer vort land og værdier og tager vort uhindrede åndedrag fra vores frihed og udfoldelsesmuligheder.

  Din faglighed om at stille relevante krav, træning og læring fra marven af den danske og nordiske kultur er en fin begyndelse. Der stadig rummer næstekærlighed som del af vore slægters arv. Godespilleregler!
  Kan ud venligst uddybe, så Lisbeth Knudsen kan få mere faglig, løsningsfokuseret sparring og gode løsninger til hendes fine pen fremover?

 • Anmeld

  Jørgen Steensgaard

  Kontraster mødes

  Vil Dansken i verden fægte,
  men dølger åsyn og navn,
  jeg ved, hans ånd ej er ægte,
  jeg tager ham ej i favn.

 • Anmeld

  Kim Kaos

  Antal

  Det er ikke kun et spørgsmål hvor mange de er - men også et spørgsmål om hvordan de opfører sig.

  Tag et eks. Et boligområde hvor der bor ca. 300 familier - både danske og knap så danske - men alt ånder i fred og ro.

  2 familier flytter ind og 2 år efter har vi resterne af stjålne knallerter til at flyde over alt - dagligt tilkaldes politiet eller så dukker de op for at anholde nogen - råberi og hærværk - handel med narko og ofte fund af våben på området er blevet dagligdag - mænd i kjortler og store skæg patruljere området og skælder ud på kvinder der ikke går klædt efter deres normer og det årlige juletræ fælles igen og igen - sommerfesten aflyses sammen med fastelavn.

  Kvinder i alle aldre udsættes for socialkontrol og med et går de alle med tørklæder eller det der er værre.

  Antal betyder noget og selv få kan ødelægge et ellers velfungerende samfund

 • Anmeld

  Jesper Baadsgaard

  Stop muslimsk religiøs særhensyn, social kontrol & politisk #islam.

  Tøj er ikke bare tøj for muslimer - #hijab, #niqab, #burka & #burkini - er alene politisk konstrueret klæder – det har intet med alm. tøj at gøre. Det er politisk islams ”islamismens” symbol på magt i det offentlige rum.
  -
  For politisk islam er det et spørgsmål om magt i det offentlige rum. Magt til udøvelse af social kontrol og magt til at håndhæve Sharia. F.eks. betyder hijab skel på arabisk. Og når en pige/- kvinde tager det på påkalder hun sig muslimsk religiøs særhensyn i det offentlige rum samtidig med hun sender et klart signal om at hun efterlever Sharia.
  -
  Det er på tide at sige stop, hvis ikke #DK og hele #EU skal forsumpe i islams doktriner, #islamisme og #sharia.
  -
  #Stop muslimsk religiøs særhensyn, social kontrol & politisk #islam.
  -
  Forbyd - #bederum, #hijab, #niqab samt #burka & #burkini - i det offentlige rum.
  ^JB

  Politisk islam - islamisme - vil ALTID være i opposition til vores demokrati og retssamfund og ALDRIG acceptere vores kultur - herunder vores kristne kulturarv, ligeværd, frisind og ytringsfrihed.
  -
  Sharia vil ALTID skabe parallelsamfund i et vestligt liberalt demokrati og vil ALDRIG kunne integreres i vores retssamfund

 • Anmeld

  Jesper Baadsgaard

  Den Europæieske Menneskerettigheddomstol

  Der er stadfæstet dom ved Den Europæieske Menneskerettigheddomstol, der godtgør, at man gerne må forbyde bl. a. burka og niqab for at beskytte demokratiet.
  -
  Islam er langt mere end en religion - det er en totalitær ideologi.
  -
  Ideologien - den politiske del - politisk islam "islamismen" kan man godt lovgive om for at beskytte demokratiet, retsstaten og vestlig kultur.
  -
  Det er på tide at sige stop, hvis ikke #dk og hele #eu skal forsumpe i #islamisme og #sharia.
  -
  #Stop muslimsk religiøs særhensyn, social kontrol & politisk #islam.
  Forbyd - #bederum, #hijab, #niqab samt #burka & burkini - i det offentlige rum.
  ^JB

 • Anmeld

  Jesper Baadsgaard

  DET ER PÅ TIDE

  DET ER PÅ TIDE vi taler om #assimilation, og ser på hvem der kan og vil være en del af vort #samfund. Al #indvandring og #migration skal have en #samfundsøkonomisk og #kulturel positiv effekt.
  -

  DET ER PÅ TIDE at vågne op, hvis ikke #dk og resten af #eu skal forsumpe i #islamisme og #sharia.
  DET ER PÅ TIDE vi taler om #assimilation, og ser på hvem der kan og vil være en del af vort #samfund. Al #indvandring og #migration skal have en #samfundsøkonomisk og #kulturel positiv effekt.
  -
  Det er på tide at sige #STOP:
  - Totalt #AsylStop – NU!
  - Udvis alle kriminelle #flygtninge & #indvandrere efter første dom – NU!
  - Opgør med konventioner der forhindrer hjemsendelser – NU!
  - Stop økonomisk #migration - alle udlændinge skal være selvforsørgende – NU!
  ^JB

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Fra pseudodemokrati til......

  (anti)- semitisk lovreligion.

 • Anmeld

  A. Hansen

  Det danske værdier

  De danske værdier står for fald, fordi forskellige politikere og meningsdannere (som Lisbeth Knudsen), igennem de sidste 25 år har gjort udfald mod alle, der havde en kritisk holdning til, "de fremmede".
  Danmark er en nation af indvandrere, og har igennem tiden været i stand til, at absorbere disse. Men muslimer har et andet sindelag, og langt de fleste er kommet til Danmark, for at nasse på vores velfærdssamfund og vores danske værdier. Derfor har ansvarlige partier med rettidig omhu, gennemført og vil gennemføre ændringer i love og regler, så disse udbyttere ikke kan fortsætte deres anslag mod lille Danmark. Desværre går dette også ud over danskerne og de gode danske værdier.

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Værdier.

  Lisbet Knudsen skriver noget om at antallet af ikke vestlige indvandrere i dag "kun" andrager ca. 8%. Men med den befolknings tilvækst som finder sted i Afrika og Mellemøsten kan antallet af eksotiske indvandrere her hos os hurtigt øges.
  Det er rigtigt at tidligere indvandring bestod fortrinsvis af europæere fra Frankrig, Tyskland, Sverige ,Polen og Holland, men disse befolknings grupper har en kultur, som ligger tæt op af vores, så det har ikke ført til større problemer.
  Det der er galt med de nutidens indvandrere er at de kommer fra , for os, helt kultur fremmede forhold end vores. Hvordan kan en Muhammedaner, som "lever" ca. 1400 år tilbage i tiden pludseligt kunne omstille sig til vores måde at leve på.
  Man må regne med at Koranen, som ikke har gennemgået nogen form for omskrivning siden den blev skrevet i år 630 e. kr. står meget stærkere i muhammedanernes bevidsthed, end Bibelen står i vores. Derfor vil islam aldrig kunne forenes med den moderne livsstil.

 • Anmeld

  Morten Holgersen , Nye Borgerlige, · Entreprenør

  Der er 8% for mange islamister.

  Islam har intet at gøre i Danmark og skal bekæmpes, udstilles og forbydes, som den totalitære kvindeundertrykkende voldsorganisation den er.
  Lisbeth Knudsen vil bare ikke se sandheden i øjnene men selv om hun ikke vil se, så kommer hun til at føle islams gener og medfølgende tab af viden og kultur og velfærd. Og det gør hun, hun vil bare ikke indrømme det.
  Det er allerede længe i gang.
  Og Lisbeth Knudsen og lige valen sindede, burde se at vågne op og finde deres ære igen.
  mvh

 • Anmeld

  Steffen Rasmussen · Guitarist og pensionist

  Kom ud af busken

  Kære Lisbeth Knudsen: du må meget gerne svare (fra din glaskuppel) på mage af de gode pointer, du selv har lagt op til her.
  Alt for ofte hører vi nemlig ikke fra forfatterne og de såkaldte "meningsdannere" - men også de må til at tage sig sammen; og ikke kun sidde og påpege samfundets problemstillinger.
  Mediernes oplæg/ kommentarspor er som "født" til ny dialog og debat. Derfor!

 • Anmeld

  Annelise Monsen, cand.merc. · Assistant Professor, Business Mentor

  Hvordan værne om og revitalisere vort Kristne værdigrundlag?

  Tak til alle jer, der har prøvet at give jeres bud på en forbedret situation.
  Jeg fornemmer god visdom, der kan pege en vej fra mange af jer. Og gode billeder og forståelsesrammer som også kommer fra kaptajn Bille Brahe, tak.
  Hvordan mon, kan vi ud fra vort Kristne værdigrundlag, handskes situationen? Med en fast, kristen hånd sammen med næstekærlighed? Hvordan kan vi få samlet ekspertisen fra alle missionærerne, der kender til at kristne de folk, der skal blive - og finde en kristen vej til at skille “fårene fra bukkene? Og lade ret ske fyldest?
  Måske er spørgsmålene lige så nødvendige som løsningerne, så ret løsning skal findes uden skelen til popularitet i medierne og stemmer til folketinget!
  Bliv ved med st kommentere: I, der har spørgsmål og løsninger, der kan udfoldes på vort kristne værdigrundlag!

 • Anmeld

  Krister Meyersahm

  Værdier?

  Vedtagne værdier er kun gyldige så længe de passer det politiske flertal.

  Seneste har vi oplevet justitsministeren, åbenlyst for åben mikrofon og skærm meddele, at Grundloven var en forhindring for indførelse af et forbud mod religiøs tildækning. Derfor havde man ændret på lovforslaget, så det nu skulle gælde alle former for ansigtstildækning.

  Selv ikke Grundloven er en hindring, når man vil af med noget der er beskyttet i Grundloven men ikke passer de regerende.

 • Anmeld

  J. Jensen

  Værditabet

  Danmark har efterhånden udviklet til et land, hvor man ikke kan gå klædt som man vil, ikke kan bor hvor man vil, ikke kan spise hvad man vil, og ikke kan gifte sig med hvem man vil, så hvorfor ikke gå linen helt ud og forbyde mennesker, at have deres egen religion i fred. Alt sammen for at tækkes de fortrinsvis aldrende nationalister, der lever i en falsk forestillingsverden om en fortid, der aldrig bliver genskabt.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  RE: Annelise Monsen....mener du det ??

  Du skriver med et citat fra Gamle Testamente (cita)t:"Hvordan kan vi få samlet ekspertisen fra alle missionærerne, der kender til at kristne de folk, der skal blive - og finde en kristen vej til at skille “fårene fra bukkene? Og lade ret ske fyldest? "
  Jamen mener du helt alvorligt, at vi med Gamle Testamente under armen skal i gang med at missionere og omvende personer, der ifølge Grundloven har deres fulde ret til at have deres egen tro?
  Nej. Korstogenes tid er passé.
  Derimod kan vi behandle mindretal med respekt og næstekærlighed....helt i overensstemmelse med danske medmenneskelige værdier.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Re: Jesper Baadsgaard

  Synes, det er på tide at sætte sig grundigt ind i tingene...herunder Grundlovens bestemmelser, som er basis for al dansk lovgivning og for de rettigheder, som vi alle...også alle mindretallene har. Heldigvis.
  Miskrediterer vi den, så saver vi den gren (den sikkerhed), vi alle sidder på over...og så kommer vi ikke godt fra det.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Re:Lizzia H

  Hvad enten man færdes i Europa, Amerika, Indonesien eller i de arabiske lande, så møder man,.... hvis man selv vil,.... venlige, gæstfrie og imødekommende mennesker, hvis grundlæggende indstilling er :Vær mod andre, som man ønsker, at andre skal være imod en selv.
  Har selv rejst meget og har på mit job lært mange udenlandske familier at kende. Så din angst for 'det fremmede' synes jeg, du med stor sindsro roligt kan lægge til side.

 • Anmeld

  lizzia H.

  Re: i.r.bertelsen

  Nu er det jo sådan at vi får tudet ørene fulde med at "islam er fredens religion".
  Dine personlige oplevelser på islams hjemmebane bekræfter at "islam er fredens religion" - NÅR det er på hjemmebane, selvfølgelig.

  MEN det er islams følgere ikke når de er i Danmark. Der er de i dar ul-harb: Krigens Hus. I Krigens Hus er det påbudt at udføre sin Dawah, missionspligt som kvinderne udfører ved at vise sig selv som eksempler på Rene muslimske Kvinder, m.a.o. tildækkede og fromme.

  Til sidst: Du kender mig ikke, så du skal ikke pådutte mig en fobi for 'det fremmede'.

  For det er vel ikke fordi du er offer for en projektion: Projektion er, som psykologisk begreb, den mekanisme, hvor man ubevidst tillægger andre nogle af de egenskaber, som man selv har, og som man ikke vil være ved.

 • Anmeld

  Torben Vegener Hansen · Fhv. socialrådgiver nu folkepensionist

  Re: lizzia - vi mennesker får, det vi søger

  Ligesom I.R.Bertelsen møder gæstfrihed og en ikke missionerende attitude, når han har været ude i muslimske lande, møder min kæreste og jeg det sammen, der hvor vi har boet i snart to år (læs venligst mit tidligere indlæg). Lizzia, vi mennesker får det, vi søger!!! Ligefra starten blev vi mødt med smil og hilsner, og vi møder en imødekommenhed og hjælpsomhed, som vi ikke oplevede der, hvor vi boede før.
  Tilbage til de forslag som jeg efterlyste tidligere. Med hjælp fra kommunen har vores boligforening ansat såvel en social- som en uddannelses- og erhvervsrettet medarbejder. Det betyder, at vi meget sjældent ser unge - etnisk danske som ikkeetnisk danske - i området om formiddagen og eftermiddagen. Og hvorfor? Simpelthen fordi langt de fleste er enten under uddannelse eller i arbejde.
  Socialarbejderen er lige i øjeblikket i gang med at besøge alle familier (godt 500) for at få indput til nye aktiviteter i området.
  Vi har et bydelshus, hvor der sker en masse aktiviteter, bla. madaftener, hvor der bliver lavet mad fra forskellige lande, formiddage for nybagte forældre, lege for børn, bankospil etc.
  Endelig vil jeg nævne, at de eneste, der har prøvet at påvirke os i religiøs retning, er Jehovas Vidner, der ringede på vores dør for et halvt års siden. Jeg skal lige nævne, at det ikke lykkedes

 • Anmeld

  Morten Anker Christensen · Landmand

  Politikerne indfører shariaværdier i Danmark

  Kampen mod ghettoer, radikalisering, religiøs meningskontrol, indoktrinering og kvindeundertrykkelse er netop ved at føre til indførelse af alle disse ting i vores samfund.
  Det er faktisk sådan at hvis man oversatte udtalelser fra Inger Støjberg, Martin Henriksen og Pia Kjærsgaard til arabisk, så kunne det sælges som bannerreklamer for islamisk stat. "de sorte" skal bare udskiftes med "de vantro"!
  Regeringen og dansk folkeparti har helt tydeligt læst Grundloven uden at forstå. De frihedsrettigheder som næsten alle vestlige samfund hylder og som er fæstede i Grundloven i Danmark, forbeholder de nu for de få, og den beskyttelse af mindretal som er særligt for frie samfund, ophæver de nu og indfører således et "lovreligiøst" styre der til forveksling ligner sharia-samfundene som vi burde adskille os fra!
  Godt at se at politikerne i det kommunale selvstyre, protesterer og udstiller folketingsflertallets populistiske nationalisme.
  Hele Danmark har brug for at konfrontere sig selv med de ønsker og behov der lå til grund for Grundloven og svare på om vi virkelig vil ødelægge vores samfund og menneskelige værdier ved at følge Inger Støjberg ind i et ulige, korrupt, magtmisbrugende og undertrykkende demokratur, hvor udlændinge, homoseksuelle, handicappede og til sidst også kvinder må stå for skud i hadprædikanternes selvforgyldende magtmisbrug!
  Påstanden om at vores samfund ikke fungerer er simpelthen forkert! Kun det landspolitiske niveau er gået i sort over frygt for at miste magten til hinanden i erkendelse af at de ligner hinanden for meget. Med mediernes stupide forfølgelse af dårlige historier, som ofte også er løgne, følger en opfattelse i dele af befolkningen, af at alt går galt og at ulykker skal bekæmpes med begrænsninger og indskrænkninger af frihed og som understøtter deres egen udefinerbare utilfredshed.
  Frihed og ansvar og respekt for alle menneskers ret, er værdier som kun kan skabes ved at folket får dem og selv udlever dem! Hver dag!!

 • Anmeld

  Torben Vegener Hansen · Fhv. socialrådgiver nu folkepensionist

  Sat så den forandringsproces i gang, kære politikere!

  Her til morgen har jeg hørt i nyhederne og læst i min avis, at kriminaliteten i de såkaldte ghettoerne (for øvrigt frygtlig stemplende navn) er gået markant ned de sidste år. Hvad er grunden så til, at regeringen, DF og endda Socialdemokratiet fastholder deres diskriminerende retorik i forhold til den ikke-etnisk danske befolkning. Hvorfor benytter de ikke lejligheden til at sadle om? Fordi de er så fastlåst i deres egen dogmatik og så regide i deres tankegang, at de burde finde sig et andet erhverv. De forventer, at den erhvervsdygtige del af befolkningen skal være omstillingsparate, mens de selv serverer en konformitet, der råber til himlen. Forandringsprocessen bør sættes i gang NU!!!