Ole Birk Olesen henter Cepos-medstifter som særlig rådgiver

SPIN-NYT: Transport- og boligminister Ole Birk Olesen har fundet sin særlige rådgiver, som blandt andet er medstifter af tænketanken Cepos.

Foto: Martin Sylvest/Scanpix
Cecilie Gormsen

Transportminister Ole Birk Olesen har ansat 45-årige Frederik Wiedemann som særlig rådgiver.

Det oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i en pressemeddelelse. 

Frederik Wiedemann er uddannet cand.polit., og han var indtil i sommer digital direktør på Politiken. Han glæder sig til at skulle rådgive den nye transport-, bygnings- og boligminister, og han kalder jobbet en sjælden mulighed for at arbejde med politiske beslutninger på nærmeste hold.

Læs også: Toppolitikere mister spindoktorer

"Jeg synes, transport-, bygnings- og boligområdet er særlig interessant, fordi det udgør noget af vores vigtigste infrastruktur. Hvordan vi bor og bevæger os selv og vores varer rundt er centralt for vores velstand og velbefindende," siger Frederik Wiedemann og fortsætter:

"Det er samtidig et område, der kræver mange ressourcer og tunge investeringer, så der er meget på spil for både samfundsøkonomien og den enkelte borger."

Frederik Wiedemann er medstifter af tænketanken Cepos, og han har tidligere været embedsmand i Finansministeriet og Statsministeriet, ligesom han har været direktør i flere digitale virksomheder. Han er desuden medstifter af konsulentvirksomheden ReD Associates, hvor han har været partner og direktør.

Læs også: Her er Thyra Franks nye særlige rådgiver

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ole Birk Olesen

MF (LA), medlem af Borgerrepræsentationen, Københavns Kommune
journalist (DJH 1999)

Frederik Wiedemann

Kulturdirektør & vicedirektør, Tivoli, medstifter, Cepos
cand.polit. (Københavns Uni. 1997)

0:000:00