Om  
Alex Pedersen

Tidligere mediechef bliver direktør for Tour-start i Danmark

Når der i 2021 er Tour-start i Danmark, vil Alex Pedersen indtræde i rollen som direktør og som en af de hovedansvarlige for afviklingen. 

Jesper Ravnborg

Alex Pedersen var en af idémændene bag at få Tour-starten til Danmark i 2021. 

Det lykkedes som bekendt, og i dag oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse, at Alex Pedersen er ny direktør for Tour-starten. 

Den nyudpegede direktør glæder sig til den nye udfordring.

"Når man er vild med Tour de France og cykelsport, så bliver det ikke større end det her. Derfor er jeg både stolt og ydmyg over den opgave, som jeg nu har fået. Jeg glæder mig utroligt meget til samarbejdet med danske og udenlandske interessenter om at planlægge og gennemføre den største sportsbegivenhed nogensinde i Danmark," siger han.

Ifølge overborgmester i København, Frank Jensen (S), er det den rette mand, der fremover sætter sig i direktørstolen. 

"Med sine erfaringer fra Giroen i Danmark og erhvervslivet kan jeg ikke forestille mig en bedre direktør til at lede arbejdet end Alex Pedersen," siger han. 

Alex Pedersen har tidligere erfaring fra mediebranchen, hvor han senest har været viceadministrerende direktør i Jysk Fynske Medier. På cykelscenen har har han tidligere erfaring som tidligere professionel cykelrytter. Derudover har han været ansvarlig for afviklingen af Giro d'Italia i Herning og Horsens i 2012.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alex Pedersen

Fhv. viceadm. direktør, Jysk Fynske Medier, fhv. ansv. chefredaktør, Jyske Medier, fhv. adm. direktør, Herning Bladet
HF (Ikast Gymnasium 1987), HH (Herning Handelsskole 1993)

0:000:00