Debat

Camilla Fabricius: LA, DF og Alternativet løber fra sit ansvar for børnene

Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Alternativet trækker sig pludselig fra aftalen om Barnets Lov. Det sender et bekymrende signal til de børn, der står efterladte tilbage med massive problemer, som der skal findes løsninger på, skriver Camilla Fabricius.

Mens Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Alternativet løber fra loven, sidder
mange børn og unge fortsat tilbage med kolossale problemer, som
børneorganisationer skriger efter løsninger på, skriver Camilla Fabricius.
Mens Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Alternativet løber fra loven, sidder mange børn og unge fortsat tilbage med kolossale problemer, som børneorganisationer skriger efter løsninger på, skriver Camilla Fabricius.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Camilla Fabricius
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

I Altinget 24. maj proklamerer LA, DF og Alternativet, at de i samlet flok vil trække sig fra Barnets Lov. Det er en ærgerlig beslutning, hvor partierne ikke bare løber fra loven, men også fra sit ansvar over for landets udsatte børn og unge.  

Selvom vi heldigvis fortsat har et solidt og bredt flertal i Folketinget, som bakker op om loven, er det et bekymrende signal LA, DF og Alternativet sender til vores børn.

For mens partierne løber fra loven, sidder mange børn og unge fortsat tilbage med massive problemer, som børneorganisationer skriger efter løsninger på.

Rystende tal

Mange børn får nemlig ikke den opvækst, de fortjener. Som samfund er vi for langsomme og for dårlige til at give udsatte børn og unge et trygt børneliv.

Det er et kæmpe svigt af de børn, der har allermest brug for vores hjælp.

Camilla Fabricius
MF (S), ordfører for kvindesygdomme

For mange udsatte børn og unge vokser op i hjem med massive omsorgssvigt, uden at vi som samfund griber ind – eller uden at vi griber ind i tide. Samtidig oplever vi, at alt for mange anbragte børn og unge bliver kastet fra det ene anbringelsessted til det andet uden mulighed for at slå rod.

Det er et kæmpe svigt af de børn, der har allermest brug for vores hjælp.

Det er samtidig en kendsgerning, at knap to procent af danske børn bliver udsat for voldtægt. Disse overgreb begås af forældre, familiemedlemmer og andre tæt på familien, som fundamentalt svigter deres ansvar. Det er rystende tal.

Og som samfund og som folkevalgte er vi ikke vores ansvar bevidst, hvis vi lader det stå til. Særligt ikke når man sammenligner med, at det er cirka en procent af børn, der anbringes.

Læs også

Danmarkshistoriens første lov for børn

Vi skal hjælpe udsatte børn og unge langt tidligere og bedre end i dag. Er en anbringelse det rigtige for barnet, er det vigtigt, at det sker tidligt. På den måde får barnet stabilitet i tilværelsen og et egentligt hjem med voksne, som barnet kan knytte sig til.

Derfor er vi i gang med at gennemføre danmarkshistoriens første lov for børnene ’Barnets Lov’, der har til hensigt at passe bedre på børn i udsatte familier.

Med loven forbedrer vi retssikkerheden for både børn og voksne.

Camilla Fabricius
MF (S), ordfører for kvindesygdomme

Med loven forbedrer vi retssikkerheden for både børn og voksne. Samtidig med at det bliver en forpligtelse at undersøge forholdene for søskende i en familie, hvor et barn er anbragt, så samme skæbnesvangre historie ikke gentager sig.

Med disse og mange flere tiltag sætter vi børnene først. Udsathed skal ikke gå i arv, og færre udsatte børn skal blive udsatte voksne.

Derfor sætter vi en tyk streg under, at barnets perspektiv altid skal være styrende for den hjælp, der gives.

Det vigtigste må og skal altid være barnets tarv.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Camilla Fabricius

MF (S), socialordfører, ordfører for kvindesygdomme, næstforperson, §71-udvalget
Lærer

0:000:00