Forsker om børneaftale: Politikerne har løst deres del, nu skal kommunerne klare det svære

Aftalen om at styrke indsatsen for udsatte børn og unge er mere balanceret end regeringens udspil. Men de mange gode intentioner står og falder med kommunernes vilje og evne til at føre dem ud i livet, siger Vive-forsker Anne-Dorthe Hestbæk.

Den endelige aftale om at styke indsatsen over for udsatte børn og unge landede bedre end regeringens udspil, lyder det fra seniorforsker Anne-Dorthe Hestbæk.
Den endelige aftale om at styke indsatsen over for udsatte børn og unge landede bedre end regeringens udspil, lyder det fra seniorforsker Anne-Dorthe Hestbæk.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

De skarpeste kanter er blevet slebet af regeringens udspil i processen med at få samlet bred politisk opbakning bag den nye aftale om at styrke indsatsen for udsatte børn og unge.

I den endelige tekst er der skruet ned for snakken om flere tvangsanbringelser og mere lempelige rammer for bortadoptioner ved tvang. Til gengæld er der skruet op for familien og forældrenes rolle i forhold til at understøtte et barns situation.

Det er noget af det, seniorforsker ved Vive Anne-Dorthe Hestbæk først og fremmest hæfter sig ved i den aftale, regeringen tirsdag præsenterede sammen med et bredt flertal af Folketingets partier.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00