Mette Thiesen: Familierne skal have bedre mulighed for hjemmepasning

REPLIK: Isabella Arendt (KD) overser Nye Borgerlige, når hun efterlyser hjemmepasning som borgerlig mærkesag, skriver Mette Thiesen, Nye Borgerliges familie- og børneordfører. 

Af Mette Thiesen (NB)
Familie- og børneordfører

Kristendemokraternes formand, Isabella Arendt, efterlyser i Altinget 25. februar, at borgerlige partier genfinder familiepolitikken som en mærkesag.

Den efterlysning kan jeg kun støtte op om, og derfor ærgrer det mig, at Isabella Arendt ikke har lagt mærke til, at Nye Borgerlige har fremsat et beslutningsforslag om bedre mulighed for hjemmepasning.

I efteråret præsenterede jeg en konkret og borgerlig politisk løsning for hjemmepasning, der skal sikre, at en almindelig familie skal kunne få 109.200 kroner om året i skattenedsættelse på deres lønindkomst, hvis den ene går hjemme, mens barnet er under tre år.

Den eneste betingelse er, at man har en arbejdende part med lønindkomst for at kunne få fradraget.

Ingen bureaukratiske regler
Her er ingen bureaukratiske regler, administration eller besværlige betingelser – arbejder den ene forælder, mens den anden går hjemme, så skal den arbejdende forældre have en massiv skattenedsættelse.

Det er en rimelig investering i vores børns fremtid og en respekt for, at ikke alle mennesker mener, at arbejdslivet er det vigtigste i tilværelsen, hvis man har små børn.

Det er selvfølgelig en værdiprioritering, hvad man vil bruge de offentlige finanser på at understøtte.

Men med tanke på, hvad der er mest værdifuldt for mange voksne mennesker og deres børn, så vil jeg gerne stå på mål for, at vi skal give børn og forældre de bedste vilkår i børnenes første leveår, hvor de er mindst og mest sårbare.

Borgerlig familiepolitik efterlyses
Når det nu er slået fast, at Nye Borgerlige deler Kristendemokraternes ønske om bedre mulighed for hjemmepasning, efterlyser jeg – ligesom Isabella Arendt – også borgerlig familiepolitik hos de andre borgerlige partier.

Derfor håber jeg, at de vil bakke op om Nye Borgerliges beslutningsforslag, når det inden længe skal behandles i Folketinget.

Forrige artikel Friskolerne: Er privat og fri blevet skældsord? Friskolerne: Er privat og fri blevet skældsord? Næste artikel Ledere på pædagoguddannelse: Vi skal ændre måden, vi underviser på Ledere på pædagoguddannelse: Vi skal ændre måden, vi underviser på
Udmeldelser fra fritidstilbud bekymrer kommuner og pædagoger

Udmeldelser fra fritidstilbud bekymrer kommuner og pædagoger

TENDENS: KL og BUPL beretter om flere udmeldelser fra landets SFO’er end vanligt. KL frygter, at tendensen på sigt kan udhule kvaliteten af fritidstilbuddene. BUPL foreslår at gøre SFO’erne gratis året ud for at modvirke tendensen.