Debat

Mette Thiesen: Familierne skal have bedre mulighed for hjemmepasning

REPLIK: Isabella Arendt (KD) overser Nye Borgerlige, når hun efterlyser hjemmepasning som borgerlig mærkesag, skriver Mette Thiesen, Nye Borgerliges familie- og børneordfører. 

Nye Borgerlige deler Kristendemokraternes ønske om bedre vilkår for hjemmepasning og har rejst et beslutningsforslag, som borgerlige partier bør støtte, skriver Nye Borgerliges børneordfører. 
Nye Borgerlige deler Kristendemokraternes ønske om bedre vilkår for hjemmepasning og har rejst et beslutningsforslag, som borgerlige partier bør støtte, skriver Nye Borgerliges børneordfører. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Marie Lagoni Pedersen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Mette Thiesen (NB)
Familie- og børneordfører

Kristendemokraternes formand, Isabella Arendt, efterlyser i Altinget 25. februar, at borgerlige partier genfinder familiepolitikken som en mærkesag.

Den efterlysning kan jeg kun støtte op om, og derfor ærgrer det mig, at Isabella Arendt ikke har lagt mærke til, at Nye Borgerlige har fremsat et beslutningsforslag om bedre mulighed for hjemmepasning.

I efteråret præsenterede jeg en konkret og borgerlig politisk løsning for hjemmepasning, der skal sikre, at en almindelig familie skal kunne få 109.200 kroner om året i skattenedsættelse på deres lønindkomst, hvis den ene går hjemme, mens barnet er under tre år.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Den eneste betingelse er, at man har en arbejdende part med lønindkomst for at kunne få fradraget.

Ingen bureaukratiske regler
Her er ingen bureaukratiske regler, administration eller besværlige betingelser – arbejder den ene forælder, mens den anden går hjemme, så skal den arbejdende forældre have en massiv skattenedsættelse.

Når det nu er slået fast, at Nye Borgerlige deler Kristendemokraternes ønske om bedre mulighed for hjemmepasning, efterlyser jeg – ligesom Isabella Arendt – også borgerlig familiepolitik hos de andre borgerlige partier.

Mette Thiesen (NB)
Familie- og børneordfører

Det er en rimelig investering i vores børns fremtid og en respekt for, at ikke alle mennesker mener, at arbejdslivet er det vigtigste i tilværelsen, hvis man har små børn.

Det er selvfølgelig en værdiprioritering, hvad man vil bruge de offentlige finanser på at understøtte.

Men med tanke på, hvad der er mest værdifuldt for mange voksne mennesker og deres børn, så vil jeg gerne stå på mål for, at vi skal give børn og forældre de bedste vilkår i børnenes første leveår, hvor de er mindst og mest sårbare.

Borgerlig familiepolitik efterlyses
Når det nu er slået fast, at Nye Borgerlige deler Kristendemokraternes ønske om bedre mulighed for hjemmepasning, efterlyser jeg – ligesom Isabella Arendt – også borgerlig familiepolitik hos de andre borgerlige partier.

Læs også

Derfor håber jeg, at de vil bakke op om Nye Borgerliges beslutningsforslag, når det inden længe skal behandles i Folketinget.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Thiesen

MF (DF)
lærer (N. Zahles seminarium 2008)

0:000:00