Se kortet: Her er de danske ghettoområder

KORT: Der er 29 boligområder på den seneste liste over ghettoområder. Se her, hvor i Danmark de er placeret. 

Foto: /ritzau/Axel Schütt
Christian Juhl Mølgaard

listen pr. 1. december 2018 er der 29 boligområder mod 22 på sidste års liste. Der er otte nye områder på listen og ét område, som forlader listen.

Stigningen i antallet af områder på listen skyldes opdaterede kriterier.

Ved et ghettoområde forstås et alment boligområde med mindst 1.000 beboere, hvor andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 procent, og hvor mindst to af følgende fire kriterier er opfyldt:

  1. Andelen af beboere i alderen 18-64 år, der er uden tilknytning til arbejdsmarked eller uddannelse, overstiger 40 procent opgjort som gennemsnittet over de seneste to år.

  2. Andelen af beboere dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer udgør mindst tre gange landsgennemsnittet opgjort som gennemsnit over de seneste to år.

  3. Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse, overstiger 60 procent af samtlige beboere i samme aldersgruppe.

  4. Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området (eksklusive uddannelsessøgende) er mindre end 55 procent af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

Udforsk kortet, og før musen hen over markørerne. Klik løs, og få indblik i data for de enkelte ghettoer.

I øverste venstre hjørne kan du klikke dig frem til et samlet overblik.

Anm.: De områder, ministeriet betegner som "hårde ghettoområder", er markeret med sort stjerne. De nye ghettoområder på listen er markeret med lilla stjerne.

Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen baseret på udtræk fra Danmarks Statistiks forskerordning.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00