Intet løft til kommunale anlægsopgaver

ANLÆGSUDGIFTER: Stik imod de politiske intentioner ser kommunernes anlægsinvesteringer ud til at stå i stampe. Dermed forpasser samfundet chancen for at udnytte ledig kapacitet og lave byggepriser.
Der er ikke kommet mere gang i kommunernes anlægsaktiviteter trods muligheden for at fremrykke investeringer for 2 mia. kr.
Der er ikke kommet mere gang i kommunernes anlægsaktiviteter trods muligheden for at fremrykke investeringer for 2 mia. kr. Foto: Colourbox.dk
Jørgen Skadhede

Det løft fra marts er allerede spist op, og måske kan kommunerne ikke engang opfylde deres oprindelige budgetter for 2009.

Andreas Fernstrøm
Økonomisk konsulent i Dansk Byggeri
Stik imod de politiske intentioner ser kommunernes anlægsinvesteringer ud til at stå i stampe.

Tilbage i marts åbnede en aftale mellem regeringen og KL ellers op for, at kommunerne kunne fremrykke investeringer for i alt 2 mia. kr.

Det skulle både øge beskæftigelsen, komme den trængte byggebranche til undsætning og samtidig give kommunerne mulighed for at få renoveret og bygget nyt til gunstige priser. Men det bliver ved intentionerne.

Løftet spist op
I stedet for at fremrykke investeringer har en lang række kommuner skåret ned på anlægsudgifterne for at få enderne til at nå sammen.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00