Tvivl om regeringens nedrivningsmål

NEDRIVNING: Flere parter peger på, at regeringens mål om at rive 2.000 boliger ned i perioden 2011-2014 kan blive svært at nå. SF kalder det symbolpolitik fra regeringens side.
Foto: brabrandbolig.dk
Peter Baggesgaard Hansen

Bebyggelserne i de udsatte boligområder har typisk højere gæld, da der er blevet investeret massivt i dem de sidste 15 år. Derfor vil det blive dyrere at rive dem ned.

Jesper Nygård
Direktør i KAB

I regeringens ghettostrategi har regeringen fremsat et mål om, at der i perioden 2011-2014 skal nedrives 2.000 boliger i de udsatte boligområder. Til det formål afsatte man i boligforliget 500 mio. kr. af Landsbyggefondens midler, som skulle dække fondens udgifter til nedrivningerne.

Men flere parter peger nu på, at det kan være svært for regeringen at nå målet om 2.000 nedrivninger. Jesper Nygård er direktør i Danmarks største boligselskab, KAB. Han mener, at beregningerne kan være problematiske, da metoden til finansiering af nedrivningerne – den såkaldte femtedelsordning - afhænger af andre parters villighed til at dække udgifterne.

”Regeringen forudsætter i deres mål for nedrivninger, at boligselskaber, kommuner og realkreditinstitutioner er villige til at finansiere deres del. Det er ikke sikkert. Særligt er det mange penge for boligorganisationerne,” siger Jesper Nygård.

0:000:00