Regioner: For få penge til sygehusbyggerier

SYGEHUSBYGGERIER: Formanden for Danske Regioner Bent Hansen (S) er overbevist om, at sygehusbyggeriernes budgetter vil blive overskredet.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Danske Regioners formand, Bent Hansen (S), harcelerer over regeringens regnestykke i forbindelse med den nye sygehusstruktur. Man har afvist at give Region Sjælland de ønskede 7,1 mia. til blandt andet et nyt supersygehus i Køge - regionen har i bedste fald at regne med det halve. Det får Bent Hansen til at sige til Berlingske Tidende:

"Det er jo ikke tal, vi har trukket i en automat. Vi har rådført os hos førende eksperter, og jeg tvivler også på, at regeringens budget holder. De her byggerier tager over ti år, så lad os komme i gang med at bruge pengene og se, hvor langt vi når. Så længe vi kan blive enige med regeringen om, at byggerierne skal rette sig mod fremtiden, så lad virkeligheden dokumentere, hvor stor regningen bliver."

Under valgkampen i 2007 lovede regeringen 80-90 mia. til nye sygehuse. Foreløbig er der afsat 40 mia. Pengene skal fordeles mellem nye universitetshospitaler i Odense og Århus og på projekter i Gødstrup, Hillerød og Region Sjælland. Bent Hansen kan ikke se dette regnskab gå op.

0:000:00