Karen Hækkerup forventer øget tilstrømning

UDLÆNDINGEPOLITIK: De seneste års stigning i antallet af familiesammenføringer må forventes at fortsætte, siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup. Hun ser ikke en øget tilstrømning til Danmark som et problem.
Foto: socialdemokraterne.dk
Erik Holstein

Det er let at sidde på Strandvejen og tage integrationsproblemerne helt afslappet. Men vi har overladt det til de mest udsatte boligområder at integrere store, nye befolkningsgrupper med mange nye sprog, vaner og værdier. Det skal vi gøre bedre fremover.

Karen Hækkerup (S)
Social- og integrations-minister
Fakta
Karen Angelo Hækkerup
Født 12. juni 1974 i Hillerød, datter af lærer Erik Debois og psykolog Kirsten Angelo Schmidt. Uddannet cand.scient.pol. Gift med partifællen, MF Ole Hækkerup.

Medlem af Københavns Borgerrepræsentation 1998-2005. Tabte i 2004 til Ritt Bjerregaard i kampen om blive Socialdemokraternes overborgmesterkandidat.

Medlem af Folketinget fra 2005. Støttede Helle Thorning-Schmidts valg til formand i 2005. Blev i 2007 partiets retsordfører, hvorfra hun profilerede partiets nye, stramme retspolitik. Sikkert socialdemokratisk ministeremne de sidste fem år.


Kilde: Altinget.dk
24-års-reglen er udelukkende indført for at sikre unge indvandrere mod tvangsægteskaber og ikke for at begrænse tilstrømningen fra lande som Tyrkiet, Pakistan og Marokko. Der har været en for negativ italesættelse af udlændingepolitikken, og en ghetto skal ikke længere kaldes en ghetto.

Sådan lyder svarene fra den nye social- og integrationsminister, Karen Hækkerup (S), der indtil for kort tid siden var selve inkarnationen af en socialdemokratisk ultra-strammer. Til manges overraskelse har hun som minister anlagt en anderledes blød profil, om end det ikke ligefrem er begejstring, der lyser ud af hende, når hun skal forsvare politisk korrekt nysprog

På det personlige plan har Karen Hækkerup samme rappe og uhøjtidelige stil, og en rå, selvironisk latter er fortsat kendetegnende for hende. Men på det politiske og retoriske plan er forandringen til at tage og føle på.

"Ændrer ikke på antallet"
Såvel S-leder Helle Thorning-Schmidt som partiets daværende integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen, understregede i valgkampen, at tilstrømningen af indvandrere ikke ville blive større med en socialdemokratisk ledet regering. Det var kun et spørgsmål om at "behandle dem, der er i landet, ordentligt". Men Karen Hækkerup udtrykker sig markant anderledes, når hun skal forklare formålet med de regler, der regulerer familiesammenføringerne:

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00