Flertal vil have genindført kontrol af gift i byggematerialer

GIFT: Karen Ellemann (V) udsættes for krav om øget kontrol af byggeaffald. Det sker efter Jyllands-Postens afsløring af, at den farlige gift PCB spredes igennem byggematerialer af genanvendt affald.

Miljøgiften PCB bliver spredt med byggematerialer, som produceres af byggeaffald. Og det skal stoppes mener Dansk Folkeparti efter åbent samråd i Folketingets miljøudvalg i går.

”Vi forlanger, at miljøministeren genindfører en anmeldelsesordning, hvor kommunerne skal have forhåndsgodkendelse af byggeaffald i forbindelse med nedrivninger”, udtaler Dansk Folkepartis miljøordfører Jørn Dohrmann til Jyllands-Posten.

Stor opbakning til krav
Kravet bakkes op af SF, Socialdemokraterne og interesseorganisationen Dansk affald. Organisationen repræsenterer aktører, der modtager byggeaffald, heriblandt RGS90 som modtog og leverede 35.000 tons genbrugsaffald til en byggeplads i Ørestad, der viste sig at indeholde PCB. Også Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning er begejstret. Siden visse kontrolmuligheder blev fjernet har forvaltningen følt sig afskåret fra at kunne føre en ordenlig kontrol med bygge- og nedrivningsaffald.

0:000:00