Usikkert fundament under boligpolitikken

LAPPELØSNINGER: Politikerne sidder på deres hænder og lukker øjnene for de boligpolitiske udfordringer. Sådan lyder dommen fra flere eksperter, der efterlyser politisk vilje til at lave en samlet boligpolitik på et sagligt grundlag. Ministeren afviser kritikken.

En række eksperter langer ud efter boligpolitikerne for at have for få visioner for boligpolitikken. Boligminister Carsten Hansen (S) har svært ved at få øje på et område, hvor han ikke har visioner. <br>
En række eksperter langer ud efter boligpolitikerne for at have for få visioner for boligpolitikken. Boligminister Carsten Hansen (S) har svært ved at få øje på et område, hvor han ikke har visioner.
Foto: Colourbox
Line Jenvall

Der er ikke sket noget reelt på det boligpolitiske område i årtier, fordi politikerne frygter, at det kan hidse vælgerne op. Der er ikke nogle, der vil pille ved boligpolitikken, når det kommer til stykket. Man håber bare, at problemerne går over af sig selv.

Hans Thor Andersen
Forskningschef, Statens Byggeforskningsinstitut, SBi

Politikerne har hverken visioner eller vilje, når det kommer til boligpolitik. Vælgernes veletablerede privilegier har lammet politikerne, mener flere eksperter.

“Der er ikke sket noget reelt på det boligpolitiske område i årtier, fordi politikerne frygter, at det kan hidse vælgerne op. Der er ikke nogen, der vil pille ved boligpolitikken, når det kommer til stykket. Man håber bare, at problemerne går over af sig selv,” siger Hans Thor Andersen, der er forskningschef ved Statens Byggeforskningsinstitut, SBi.

Ansvaret ligger hos regeringen, siger han. Men de politiske visioner stråler hverken fra vinduerne i By- og Boligministeriet eller Christiansborg. Herfra kommer kun lappeløsninger, siger Hans Thor Andersen.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00