Aftale sikrer ekstra politiindsats i udsatte områder

POLITI: Den nye politiaftale sikrer politiindsatsen i de udsatte boligområder. Partierne bag aftalen fremhæver behovet for lokal tilstedeværelse. Dansk Folkeparti vil fortsat have undersøgt mulighed for ghetto-enhed.

Politiet skal gøre en ekstra indsats i de udsatte boligområder de næste fire år, efter der er indgået en ny aftale om politiet.<br>
Politiet skal gøre en ekstra indsats i de udsatte boligområder de næste fire år, efter der er indgået en ny aftale om politiet.
Foto: Kasper Palsnov/Scanpix
Mads Bang

Det lokale politi er en sindssyg vigtig ingrediens i det arbejde, som laves mellem boligorganisationerne og kommunerne.

Bent Madsen
Administrerende direktør, BL, Danmarks Almene Boliger
Fakta
29 områder
Rigspolitiet bruger sin egen liste over særligt udsatte boligområder, som bygger på en politimæssig analyse af, hvor der er behov for en indsats, til forskel fra Boligministeriets liste.

Listen for 2014 rummede 29 områder. 


Det var fem færre end i 2013.


Kilde: Rigspolitiet

Politiet skal være ekstra synligt og nærværende i de udsatte boligområder. Også de næste fire år. Sådan lyder det fra justitsminister Søren Pind (V) og regeringen, der sammen med de øvrige borgerlige partier og Socialdemokraterne står ved den ekstraordinære indsats i de udsatte boligområder i fire år.

Aftalepartierne har besluttet at videreføre den nuværende indsats, både når det gælder udsatte boligområder og rocker- og bandeindsatsen.

Partierne bag aftalen har været enige om, at det er vigtigt, at politiet er til stede i de udsatte boligområder, både for at opbygge tillid og for at kunne skride ind over for adfærd, som skaber utryghed.

Dokumentation

Uddrag fra Aftale om politiets og anklagemyndighedens økonomi i 2016-1019

(...)

Fortsat stærke indsatser i særligt udsatte boligområder, mod rocker - og bande miljøet, grænseoverskridende kriminalitet samt social dumping

Aftaleparterne er enige om at videreføre de seneste flerårsaftalers markante styrkelse r af politiet s indsatser mod rocker - og bandemiljøet, organiseret og grænseoverskridende kriminalitet samt tryghedsskabende indsatser i særligt udsatte boligområder . Indsatserne har bidraget væsentligt til, at politiet har opnå et gode re sultater på disse områder.

  • Rocker - og bandemiljøet . Politiet har s at massivt og bredt ind over for de rocker - og bandegrupperinger, der gennem deres kriminalitet samt indbyrdes konflikter og opgør skaber utryghed i befolkningen. Der er gennemført en målrettet indsats i forhold til en konsekvent efterforskning og retsforfølgning af rocker - og bandemedlemmer. Et af de centrale pejlemærker for indsatsen har været, at der til enhver tid skulle være fængslet i alt 225 af de rocker e og bandemedlemmer, der overvåges af politiet. I efteråret 2015 var der fængslet omkring 300.
  • Særligt udsatte boligområder . Den seneste flerårsaftale har muliggjort en styrket kriminalpræventiv indsats, konsekvent patruljering med fokus på en hurtig og e ffektiv indsats samt synlig tilstedeværelse i samarbejde med kommunerne og tæt kontakt med lokale unge gennem SSP - samarbejdet mv. Det har medvirket til, at relativt flere bliver stillet til regnskab for den kriminalitet, de begår, ligesom politiets tryghed sindeks viser, at trygheden i de særligt udsatte boligområder er blevet øget.

(...)

Det er centralt for aftaleparterne, at politiet fortsat prioriterer tilstedeværelsen og den kriminalpræventive indsats i særligt udsatte boligområder, således at befolkningen har tillid til, at politiet er tilgængeligt og til at kom me i kontakt med , når der er behov for det . Aftaleparterne lægger i den forbindelse vægt på, at politiet fortsat har fokus på og griber konsekvent ind over for uroligheder og utryghedsskabende adfærd i de særligt udsatte boligområder. Endelig skal brugen af mobile enheder undersøges med henblik på at sikre en mere effektiv og fleksibel indsats.


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00