Aktører efterlyser byggeri i klimaudspil: "Fattigt og fantasiløst"

UDSPIL: Regeringens luft- og klimaudspil har minimalt fokus på energieffektivisering i byggeriet, som udgør 20 procent af landets co2-udspil. Men det er der allerede taget hånd om i energiaftalen fra juni, forklarer energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Regeringen præsenterede tirsdag formiddag sit luft- og klimaudspil.
Regeringen præsenterede tirsdag formiddag sit luft- og klimaudspil.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Der skal kvitteres for, at det er et rigtig godt og ambitiøst udspil på transportområdet. Men på byggeriområdet lever det slet ikke op til de ambitioner, vi bør have.

Christian Ibsen
Direktør, Concito

Med regeringens luft- og klimaudspil lægger regeringen op til, at Danmark skal tage et større ansvar for at reducere global opvarmning.

Men udspillet indeholder ingen nævneværdige tiltag til at reducere energiforbrug og co2-udledninger fra den danske bygningsmasse, hvilket vækker undren hos flere organisationer.

”Byggeriet tegner sig for cirka 20 procent af co2-udledningen. Med den stigende bekendelse fra alle politikere om, at vi skal tage denne her udfordring alvorligt, så er det fattigt og fantasiløst, at de selv samme politikere ikke har ambitioner på det område,” siger Michael H. Nielsen, der er direktør i Dansk Byggeri.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00