Alternativet kalder to ministre i samråd om By & Havn

GÆLD: Ole Birk Olesen (LA) og Kristian Jensen (V) skal i samråd om den enorme gæld i byudviklingselskabet By & Havn. Det er Alternativets finansordfører, Josephine Fock, der har indkaldt.

Josephine Fock (ALT) har rettet blikket mod Ole Birk Olesen (LA) og Kristian Jensen (V), efter kronikker har sat fokus på økonomien i By & Havn.
Josephine Fock (ALT) har rettet blikket mod Ole Birk Olesen (LA) og Kristian Jensen (V), efter kronikker har sat fokus på økonomien i By & Havn.Foto: /ritzau/Jens Dresling
Kasper Kaasgaard

Bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) skal sammen med finansminister Kristian Jensen i samråd om økonomien i By & Havn.

På Facebook skriver Alternativets finansordfører, Josephine Fock, at hun har indkaldt til samrådet på baggrund af et debatindlæg i Politiken af hendes partifælde Kim Hjerrild. Hjerrild er også økonomichef i Københavns Kommunes afdeling for Ejendomme & Indkøb.

”Hvis situationen er så akut, som Kim og andre frygter, kan det være nødvendigt, at staten træder til for at ’standse blødningen’. Derfor indkalder jeg de relevante ministre til samråd, så vi kan komme til bunds i, hvor grelt det står til med gældophobningen i de to selskaber og sammen kan finde en løsning, hvor vi undgår, at borgerne skal betale prisen for så usikre finansieringsmodeller,” skriver Josephine Fock på Facebook.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00