Boligaktører: Den bæredygtige løsning på boligmanglen ligger lige under danskernes tage

Ved at udnytte tagboliger vil vi kunne øge antallet af boliger på en mere klimamæssig, social og økonomisk bæredygtig måde. Her giver en række af branchens aktører konkrete anbefalinger til, hvordan vi kan udnytte tagboliger i eksisterende byggerier.

At tage gamle tørrelofter og uudnyttede loftsrum i brug er både bedre for miljøet, væsentlig hurtigere og billigere i sammenligning med nybyggeri. Desværre er der i dag en række barrierer, der gør, at potentialet ikke bliver udnyttet, skriver Allan Wright, Andreas Borch-Hansen m.fl.
At tage gamle tørrelofter og uudnyttede loftsrum i brug er både bedre for miljøet, væsentlig hurtigere og billigere i sammenligning med nybyggeri. Desværre er der i dag en række barrierer, der gør, at potentialet ikke bliver udnyttet, skriver Allan Wright, Andreas Borch-Hansen m.fl. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Det er et faktum, at der mangler boliger i de store danske byer. Men vi lever også i en tid, hvor efterspørgslen på håndværkere ikke matcher udbuddet, og hvor vi er nødt til at tage spørgsmålet om klimabelastning i byggeriet meget alvorligt.

Derfor skal vi tænke nyt uden nødvendigvis at bygge nyt. Rundt omkring i de større byer ligger der adskillige kvadratmeter af potentiale gemt under tagene. Med etablering af tagboliger i eksisterende bygninger vil vi kunne øge antallet af boliger på en mere klimamæssig, social og økonomisk bæredygtig måde.