Borgmestre: Turbo på institutionsbyggeriet

KORT NYT: Et nyt samarbejde mellem tre borgmestre i København skal sikre, at kommunen kan få sat gang i byggeriet af nye daginstitutioner.
Tyson W. Lyall

Mindre bureaukrati og hurtigere sagsbehandling er nøgleordene for den plan, som de tre fagborgmestre, Pia Allerslev (V), Bo Asmus Kjeldgaard (SF) og Anne Vang (S) er blevet enige om skal sætte turbo på institutionsbyggeriet i kommunen.
I dag tager det omkring to år fra beslutningen om at bygge en ny institution er truffet til, den er klar til at blive fyldt med glade børn. Den periode ventes at blive kortere nu, og det glæder Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev.

"Det skal selvfølgelig være muligt for københavnske forældre at få deres børn passet. Derfor er den nuværende situation fuldstændig uholdbar. Jeg vil gerne være med til at forbedre arbejdsgangene, og derfor er det positivt, vi nu har fundet nogle løsningsforslag," udtaler hun i en pressemeddelelse.

De tre borgmestre er blandt andet blevet enige om at skære antallet af politiske behandlinger af den enkelte byggesag ned fra tre til to og sørge for hurtigere håndtering af byggesagerne. Målet er at afkorte sagsbehandlingstiden med omkring seks måneder.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00