Connie Hedegaard advarer: Kysterne er arvesølvet

INTERVIEW: Tidligere konservativ miljøminister og EU-kommissær Connie Hedegaard kaster sig nu ind i debatten om de danske kyster. Pas nu på arvesølvet, lyder budskabet til Christiansborg.

Connie Hedegaard er forhenværende miljøminister og EU-kommissær. I dag er hun formand for miljøfonden KR Foundation og den grønne tænketank Concito.
Connie Hedegaard er forhenværende miljøminister og EU-kommissær. I dag er hun formand for miljøfonden KR Foundation og den grønne tænketank Concito.Foto: Facebook
Hjalte T. H. Kragesteen

Det lyder frygteligt formynderisk, og kommunerne vil hade det. Men de danske kyster har en national interesse, og det må være regerings pligt at tage vare på.

Connie Hedegaard

Der er store ting på spil, når Folketingets partier i den kommende tid skal lande en aftale om at lempe planlov og beskyttelsen af kysterne.

Sådan lyder det fra Connie Hedegaard, der i et interview med Altinget hejser et advarselsflag over for det regeringsudspil, som danner baggrund for de verserende forhandlinger.

”Når man ser på mængden af forskellige tiltag, som regeringen foreslår, så bliver jeg bekymret. Man må huske, at omkring kysterne er det arvesølvet, man er inde at røre ved,” siger Connie Hedegaard og fortsætter:

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00