Enhedslisten uden for døren i boligskatteforhandling

SKATTEPLAN: Enhedslisten kritiserer regeringen for at koble forhandlinger om boligskat til en samlet aftale om regeringens 2025-plan. Finansministeren forklarer, at man skal være med til at betale regningen for at være med.

Rune Lund, skatteordfører for Enhedslisten, er utilfreds med, at regeringen kun vil forhandle boligskat med partier, som vurderes klar til at støtte hele 2025-planen. <br>
Rune Lund, skatteordfører for Enhedslisten, er utilfreds med, at regeringen kun vil forhandle boligskat med partier, som vurderes klar til at støtte hele 2025-planen.
Foto: Pressefoto
Mads Bang

Vi forhandler elementerne i 2025-planen med de partier, vi har vurderet er relevante at realitetsforhandle med. Det gælder også for boligbeskatning.

Claus Hjort Frederiksen (V)
Finansminister
Fakta
Regeringens skatteplan

Regeringens udspil "Tryghed for boligejerne" lægger op til, at satserne for ejendomsværdiskat og grundskyld sænkes i 2021 for at kompensere for nye, højere ejendoms- og grundvurderinger.

Samtidig afsætter planen 24 milliarder kroner til en rabatordning og tilbagebetaling af skat til boligejere, der hidtil har betalt for meget.

Enhedslistens skatteordfører Rune Lund ville egentlig gerne sidde i Finansministeriet og forhandle om fremtidens boligskattesystem. Men han er ikke blevet inviteret. Heller ikke selv om han har spurgt, om han måtte komme.

”Vi har hele tiden tilbudt os og sagt, at vi gerne vil forhandle det her. Vi vil gerne være med, for vi mener, at der er nogle gode ting i regeringens plan,” siger Rune Lund.

Han peger på, at Enhedslisten bakker op om at tilbagebetale skat til dem, som har betalt for meget, og er varme tilhængere af en indefrysningsordning, der skal udskyde betaling af store skattestigninger til ejendommen handles.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00