Færre kvadratmeter og andelsboliger på retræte: Sådan ser boligmassen i hovedstaden ud i 2023

Københavnske borgere bor på 25 procent færre kvadratmeter sammenlignet med resten af landets. Antallet af andelsboliger i hovedstaden er faldet de seneste ti år, mens de private udlejningsboliger har overtaget en større andel af boligmassen. Få et overblik over de væsentlige nedslag i Boligredegørelsen 2023 for Københavns Kommune. 

I 2050 er forventningen, at København vil bestå af 100.000 ekstra borgere. Boligmassen skal derfor udvides med 64.000 nye boliger. Få et overblik over andre væsentlige nedslag i boligredegørelsen for Københavns Kommune. 
I 2050 er forventningen, at København vil bestå af 100.000 ekstra borgere. Boligmassen skal derfor udvides med 64.000 nye boliger. Få et overblik over andre væsentlige nedslag i boligredegørelsen for Københavns Kommune. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Bor du i København, og er din oplevelse, at du bor på færre kvadratmeter end dine bekendte i Aarhus eller i Aalborg? Ja, så holder din oplevelse stik. 

I Boligredegørelsen 2023, som er foretaget af Københavns Kommune, bliver de seneste tal om boligudviklingen præsenteret. Her står det blandt andet klart, at den gennemsnitlige københavnske borger bor på 41,2 kvadratmeter per person. Det er 25 procent mindre, når man sammenligner med resten landet. 

Redegørelsen gør det også klart, at andelsboligerne er på retræte. Til gengæld overtager de private udlejningsboliger en stadig større andel af den samlede københavnske boligmasse.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00