Fritidsjob skubber ghettoens unge i gang

BOLIGOMRÅDER: Fritidsjob kan være med til at løfte unge i udsatte boligområder og bryde den sociale arv. Det er konklusionen i en ny undersøgelse foretaget af Center for Boligsocial Udvikling.
Foto: colourbox.com

Vi kan ikke udelukke, at de unges motivation og personlige ressourcer også spiller ind i ligningen. Undersøgelsen indikerer dog, at fritidsjobbet kan være et springbræt for de unge i udsatte boligområder og dermed være med til at bryde den sociale arv.

Louise Glerup Aner
Rapportens hovedforfatter

Center for Boligsocial Udvikling har netop offentliggjort en undersøgelse, der indikerer, at fritidsjob er gavnligt for unge med svag social baggrund. Undersøgelsen har fulgt unge med et fritidsjob og unge uden et fritidsjob, fra de var 15 år i 2005 og fire år frem.

En sammenligning af udviklingen viser en markant forskel mellem de to grupper. Således var 62 procent af dem, der havde haft fritidsjob, startet på en uddannelse, da de fyldte 17. Det gjaldt kun for 47 procent af de unge, som ikke havde haft et fritidsjob.

Da de var fyldt 19 år, var antallet af tidligere fritidsjobbere under uddannelse eller i beskæftigelse steget til 92 procent mod 65 procent af dem, som ikke havde haft et fritidsjob.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00