Frivillig indsats skal løse problemerne i almene boligområder

BOLIGDAGE: Den almene boligsektors rolle i velfærdssamfundet var et af hovedtemaerne på Almene Boligdage 2014. Boligorganisationerne blev fra alle sider opfordret til større fokus på frivillige indsatser for at komme problemerne i de udsatte boligområder til livs.

Udfordringerne i nogle almene boligområder er stadig massive. Det var en af konklusionerne på Almene Boligdage 2014.
Udfordringerne i nogle almene boligområder er stadig massive. Det var en af konklusionerne på Almene Boligdage 2014.Foto: Colourbox

Kommunerne har i mange år anvist med bind for øjnene. 

Benedikte Kiær
Borgmester
Fakta
I weekenden 5. og 6. september dannede Bella Center rammen om Almene Boligdage 2014. Boligdagene, som senest blev afviklet i 2011, var i år større end nogensinde og for første gang åben for offentligheden til en stor messe.

Årets boligdage blev afviklet under overskriften: "How to House! – Arkitektur, velfærd og innovation".

Almene Boligdage arrangeres af BL, Danmarks Almene Boliger.

Den almene sektors sociale ansvarlighed og rolle i det danske velfærdssamfund. Det var et af de store temaer på Almene Boligdage 2014, der løb af stablen i Bella Center i weekenden.

Og trods centrets hæderlige antal kvadratmeter fyldte de omkring 1200 professionelle og frivillige, der på den ene eller anden måde er engageret i de almene boligorganisationer, godt op til hver og en af den lange række af aktiviteter, som BL havde arrangeret.

Og nær sagt alle 1200 deltagere var også at finde i salen, da et af konferencens største trækplastre, paneldebatten om de almene boligorganisationers sociale ansvar, startede fredag eftermiddag.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00