Her er regeringens syv flygtningebolig-initiativer

DOKUMENTATION: Regeringen og kommunerne er blevet enige om syv initiativer, som skal skaffe omkring 12.000 nye boliger til flygtninge. Se dem her.

Regeringen og kommunerne har lige fremlagt en aftale om, at staten vil bidrage til, at der etableres 12.000 nye boliger til flygtninge. <br>
Regeringen og kommunerne har lige fremlagt en aftale om, at staten vil bidrage til, at der etableres 12.000 nye boliger til flygtninge.
Foto: Jens Astrup/Scanpix
Mads Bang

Regeringen og kommunerne præsenterede i dag en aftale, som blandt andet skal være med til at afhjælpe de problemer, kommunerne har med at finde velegnede boliger til flygtninge.

Aftalen rummer syv initiativer, men det mest centrale er, at regeringen allerede i år afsætter 640 millioner kroner til nye almene boliger. Det kommer til at ske ved et nyt tilskud, som dækker 75 procent af det kommunale grundkapitalindskud, som er det beløb, kommunerne skal stille med ved opførelsen af de almene boliger.

Aftalen betyder dog også, at der bliver tale om små boliger på 40 kvadratmeter. Samtidig vil regeringen afsætte 150 millioner til at etablere midlertidig indkvartering og ombygge eksisterende bygninger til indkvartering.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00