Kæmpe flertal i EU-Parlamentet bakker op om strammere krav til energieffektivisering

Et bredt flertal i Europa-Parlamentet stemte onsdag for, at EU skal skærpe sit energisparemål frem mod 2030 markant. Resultatet er godt for klimaet og dårligt for Putin, mener Niels Fuglsang (S), der har forhandlet kompromiset på plads.

Et energisparemål på 40 procent er ambitiøst og vil blive svært for landene at leve op til, lyder det fra MEP Niels Fuglsang (S). 
Et energisparemål på 40 procent er ambitiøst og vil blive svært for landene at leve op til, lyder det fra MEP Niels Fuglsang (S). Foto: Europa-Parlamentet
Daniel Bue Lauritzen

På vej ind i en vinter, der ser ud til at blive historisk dyr, stemte et overbevisende flertal af medlemmerne af Europa-Parlamentet onsdag for, at EU skal til at spare mere på energien.

Konkret har parlamentarikerne nikket til, at EU-landende skal reducere deres samlede energiforbrug med 40 procent i 2030 i forhold til det forventede forbrug samme år.

Det er godt for både økonomien, klimaet og den sikkerhedspolitiske situation, fordi et lavere energiforbrug betyder mindre afhængighed af Ruslands eksport af gas og olie, lyder det fra Niels Fuglsang (S), der har været Europa-Parlamentets chefforhandler på det nye direktiv.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00