Klimapris til København

Klimanetværket C40 Cities hædrer Københavns Kommune med international klimapris. København vinder prisen for en omfattende skybrudsplan.

Klimanetværket C40 Cities uddelte for nylig C30 Cities Award og her var København blandt de 10 vindere. Københavns Kommune hædres for sin omfattende skybrudsplan, som skal sikre hovedstaden bedre mod fremtidens voldsommere vejr. Det skriver C40 Cities i en pressemeddelelse.

Københavns overborgmester Frank Jensen modtog prisen, der blev uddelt under klimanetværkets topmøde i Mexico City. København vandt prisen foran byer som Hong Kong og San Francisco, der ligeledes var nomineret i kategorien for klimatilpasning.

Begrundelsen lød blandt andet, at Københavns Kommune er en af de første storbyer i verden, som har lavet en samlet plan for håndteringen af fremtidens store mængder regnvand. Skybrudsplanen indeholder en omfattende plan, hvor byen indrettes til at håndtere store mængder regnvand. I løbet af de næste 20 år vil en række projekter blive udført over hele byen, hvor veje og parker eksempelvis skal tilpasses fremtidige udfordringer.

 

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00