Kommuner: Fingerplanens grønne krav er for strikse

REVISION: En række kommuner vil have ændret Fingerplanens grønne kiler, som står i vejen for byernes udvikling. Men det advarer grønne organisationer imod.

En stribe kommuner har meddelt erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), at de ønsker ændringer af Fingerplanens grønne kiler.

Den konservative borgmester i Høje Taastrup, Michael Ziegler, er en af dem: 

”De grønne kiler er vigtige. Men man skal passe på med at tro, at fordi nogen har slået nogle streger i 1947, så er det eviggyldigt sandt. At det er lige præcis, hvor de streger skal gå,” siger han og fortsætter:

Login

 • Anmeld

  Martin Friis · Selvstændig

  Grænser for vækst ?

  Fingerplanen er en ambitiøs og visioner plan. Den er løbende revideret og tilpasset samtidens ønsker og ikke som beskrevet en død mastodont. Fingerplanen er en succes, som er kendt af planlæggere fra hele verden. Rent faktisk så stor en succes, at folk rejser til København for specifikt at se og høre om denne plan.

  Fingerplanen har tilført områder så stor værdi, at det kan være svært at holde nallerne væk. Langsigtet planlægning er at sammenligne med The Marshmallow Expiriment. Enten så spiser man skumfidusen med det samme og oplever kortvarig lykke. Eller også udviser man besindighed og venter, for derefter at høste dobbelt.
  Argumentet med at fingerplanen er væksthæmmende buldre hult, når dette kommer fra et Storkøbenhavn, der er Danmarks vækstlokomotiv. Blandt andet på grund af god planlægning. Men måske går det i virkeligheden lidt for hurtigt?
  Det kunne måske være sundt, at sætte toget ét gear ned, i et kort øjeblik. Og overveje en ekstra gang, om man virkelig vil tilsidesætte de samfundsværdier, der er opstået på grund af langsigtet visionær planlægning. For med grønthøsteren at høste alt hvad der høstes kan i 4 årige intervaller.

  Man fristes til at komme med dette råd: Lad være med at save den finger over, som du selv sidder på Hr. borgmester.