Landdistriktsformand: Det kræver investeringer i hele landet at udnytte Danmarks fulde potentiale

Det er langt fra en dårlig forretning for Danmark at prioritere ekstra ressourcer på at holde hånden under de dele af landet, der ligger langt fra de store byer. Tværtimod, siger landdistrikternes formand Steffen Damsgaard, der affejer Cepos-argument om den uhindrede urbaniserings produktive fordele.

Steffen Damsgaard er formand for Landdistrikternes Fællesråd og sidder i kommunalbestyrelsen for Venstre i Lemvig Kommune.
Steffen Damsgaard er formand for Landdistrikternes Fællesråd og sidder i kommunalbestyrelsen for Venstre i Lemvig Kommune.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Til trods for at være et lille land giver den danske geografi rig mulighed for forskelligartet produktion og et varieret erhvervsliv.

Men det kræver landspolitisk vilje til at prioritere ressourcer og investeringer til alle egne af landet, hvis det skal omsættes til mest mulig samfundsmæssig værdi.

Det et af de helt grundlæggende ræssonementer, når Steffens Damsgaards argumenterer, debatterer og lobbyer som formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00