Et år efter invasionen: Landkommuner har åbnet dørene for relativt flest flygtninge fra Ukraine

Lidt over 33.000 flygtninge fra Ukraine er kommet ud i de danske kommuner. Flere tusinde til de største byer, men set i forhold til indbyggertal er det særligt en lang række landkommuner, der har taget imod.

Et år efter Ruslands invasion af Ukraine er over 33.000 ukrainske flygtninge kommet til de danske kommuner. Især en række jyske landkommuner har taget imod mange.<br>
Et år efter Ruslands invasion af Ukraine er over 33.000 ukrainske flygtninge kommet til de danske kommuner. Især en række jyske landkommuner har taget imod mange.
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Et år efter Ruslands invasion af Ukraine er det jyske landbrugskommuner som Lemvig, Struer, Viborg og Ringkøbing-Skjern er de kommuner, der har modtaget absolut flest flygtninge fra Ukraine set i forhold til, hvor mange mennesker der bor i kommunen.

Det viser Altingets beregninger på baggrund af de nyeste tal fra Udlændingeservice for, hvor mange ukrainske flygtninge, der er visiteret til de forskellige kommuner.

Mens Københavns Kommune med knap 3.000 flygtninge har taget i mod det største antal, så ligger kommunen dog i bunden, når det tal ses i lyset af kommunens over 600.000 indbyggere.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00