Lever 76.400 i et parallelsamfund i Danmark? Det ved vi (stadigvæk) ikke

PARALLELSAMFUND: Hele 76.400 personer med ikkevestlig baggrund er reelt ikke en del af det danske samfund. De lever i parallelsamfund, hvor de følger egne normer og regler, har man kunnet læse i adskillige medier. Men den konklusion er meget tvivlsom.

En af indikatorerne, der bruges til at afgøre, om personer med ikkevestlig baggrund er i risiko for at leve i parallelsamfund, er, hvorvidt personerne bor i alment byggeri, hvor mindst 25 procent har ikkevestlig baggrund. Det kan for eksempel være Gellerupparken i Aarhus.
En af indikatorerne, der bruges til at afgøre, om personer med ikkevestlig baggrund er i risiko for at leve i parallelsamfund, er, hvorvidt personerne bor i alment byggeri, hvor mindst 25 procent har ikkevestlig baggrund. Det kan for eksempel være Gellerupparken i Aarhus.Foto: /ritzau/Axel Schütt
Rasmus Kerrn-JespersenAndreas Oved Askjær Rasmussen

[Denne artikel er bragt først på TjekDet]

“76.400 skønnes at leve i parallelsamfund i dag.”

Sådan lød overskriften hos flere danske medier, der valgte at viderebringe en artikel fra det danske nyhedsbureau Ritzau. Tallet 76.400 har Ritzau hentet i Økonomi- og Indenrigsministeriets nyeste ”Redegørelse om Parallelsamfund”.

Dokumentation

Påstand
"76.400 skønnes at leve i parallelsamfund i dag." 
Kilde: Overskrift i artikel fra Ritzau bragt i flere danske medier.

Konklusion
Det er ikke sikkert.

Forklaring
Tallet på 76.400 personer er hentet i Økonomi- og Indenrigsministeriets nyeste ”Redegørelse om Parallelsamfund”, hvor tallet dækker over personer, der er i risiko for at leve i parallelsamfund, hvor man aktivt har fravalgt det danske samfund. Men ministeriet oplyser i redegørelsen, at tallet 76.400 er usikkert. Antallet ligger et sted mellem 45.400 og 112.000. Og faktisk kan vi slet ikke vide, om de her mennesker aktivt har fravalgt det danske samfund − og dermed lever i parallelsamfund − eller blot er ramt af for eksempel langvarig arbejdsløshed.


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00