Lokalt kulturliv har stort potentiale

KORT NYT: Som led i kulturministerens KulturDanmark-projekt har Marianne Jelved (R) og Carsten Hansen (S) modtaget anbefalinger om, hvordan det store potentiale, der ligger i kulturen rundt omkring i landet, bedre kan udfoldes i fremtiden.
Redaktionen
Kulturminister Marianne Jelved (R) og minister for by, bolig og landdistrikter 
Carsten Hansen (S) har onsdag holdt møde med tovholderne for de fem arbejdsgrupper, som blev nedsat i foråret som led i KulturDanmark-projektet.

Arbejdsgrupperne har på mødet afleveret deres anbefalinger til, hvordan det kulturelle potentiale i hele landet bliver udnyttet endnu bedre i fremtiden.

Arbejdsgrupperne blev nedsat efter en række dialogmøder rundt om i landet, hvor Marianne Jelved sammen med Carsten Hansen drøftede udfordringer og muligheder for bedre udnyttelse af det kulturelle potentiale, som Danmark rummer.

På dialogmøderne deltog repræsentanter fra kulturinstitutioner, foreninger og turistbranchen samt lokalpolitikere, embedsmænd og lokale ildsjæle. På baggrund af indspark fra dialogmøderne nedsatte kulturministeren fem arbejdsgrupper med følgende temaer:

Dokumentation

De fem arbejdsgrupper har følgende temaer:

Børn og unges møde med og engagement i kunst og kultur

1. Børn og unges muligheder for at møde kunst og kultur og deltage aktivt og engageret i kulturelle aktiviteter skal styrkes, herunder børn og unges muligheder for selv at prøve kræfter med kunsten.
Tovholder: Anne-Kristine Mortensen, Børnekulturens Netværks sekretariat

Læs arbejdsgruppens anbefalinger

2. Talentpleje blandt børn og unge skal styrkes og vedligeholdes, så fødekæden gøres robust.
Tovholder: Anne-Dorte Krog, rådmand i Aalborg Kommune 

Læs arbejdsgruppens anbefalinger

3. Et aktivt og engagerende kulturliv både i byområder og landdistrikter.
Udviklingen i nærområderne skal styrkes gennem fokus på folkeoplysning og foreningers vilkår og funktion i forhold til kulturområdet.
Tovholder: Lisbeth Trinskjær, forstander, Ubberup Højskole

Læs arbejdsgruppens anbefalinger

4. Samarbejdet på tværs af kulturinstitutioner, skoler, dagsinstitutioner, foreninger og arbejdsmarkedets parter skal styrkes med henblik på at højne et aktivt kulturliv alle steder i landet.
Tovholder: Susanne Roslev Bukh, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter 

Læs arbejdsgruppens anbefalinger

Synliggørelse af kulturen

5. Så mange som muligt skal have kendskab til den kultur, der allerede findes. Kendskabet til kulturaktiviteter over hele landet skal øges gennem bedre markedsføring og formidling og et styrket samarbejde mellem kulturaktører og turistbranchen for at øge kulturturismen. Det er både en vej til mere kulturel dannelse og et bud på øget mulighed for økonomisk bæredygtighed for lokale kulturaktører.
Tovholder: Jørgen Christensen, Small Danish Hotels

Læs arbejdsgruppens anbefalinger


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00