Mens huslejenævns behandlingstider stiger, beder flertal for anden gang om hjælp til at finde en løsning

Politikerne fik sidste vinter et katalog med løsningsforslag på den stigende sagsbehandlingstid i kommunernes huslejenævn, der ifølge LLO siden har samlet støv i boligministeriet. Nu vil et bredt politisk flertal have en ny analyse af problemet. 

Politikerne har længe haft fokus på sagsbehandlingstiderne i kommunernes huslejenævn. Nu vil de have en ny analyse af problemet.
Politikerne har længe haft fokus på sagsbehandlingstiderne i kommunernes huslejenævn. Nu vil de have en ny analyse af problemet.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Selvom politiske partier længe har ønsket at nedbringe sagsbehandlingstiderne i kommunernes huslejenævn, er udviklingen gået i den stik modsatte retning.

Nu har et bredt politisk flertal som en del af en større boligpolitisk aftale besluttet, at der skal udarbejdes en analyse, der skal kaste lys over, hvordan huslejenævnssager kan afgøres hurtigere.

"Hverken lejer eller udlejer er tjent med tvister, der trækker i langdrag. Derfor igangsættes en analyse af, hvordan der kan skabes en mere ensartet sagsbehandling med kortere sagsbehandlingstider ved huslejenævnene," lyder det i aftaleteksten. 

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00