Ny aftale: 4.000 billige boliger og nye økonomiske incitamenter hos kommunerne skal afskaffe langvarig hjemløshed

En ny aftale om flere tusinde billige boliger og nye refusionsregler for bostøtte skal på sigt bidrage til at afskaffe langvarig hjemløshed. Københavns nye socialborgmester vil undersøge, om aftalen giver mulighed for at presse huslejen på de billige boliger yderligere ned.

<span>Regeringens hjemløseudspil blev præsenteret af social- og ældreminister Astrid Krag (S) på herberget Kollegiet i Valby. Præcis én måned senere landede regeringen en samlet boligaftale, hvor et af målene er at afskaffe langvarig hjemløshed - blandt andet ved hjælp af 4050 billige boliger.<br></span>
Regeringens hjemløseudspil blev præsenteret af social- og ældreminister Astrid Krag (S) på herberget Kollegiet i Valby. Præcis én måned senere landede regeringen en samlet boligaftale, hvor et af målene er at afskaffe langvarig hjemløshed - blandt andet ved hjælp af 4050 billige boliger.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon LesselDaniel Bue Lauritzen

4.050 billige boliger og nye regler, der i højere grad end tidligere skal tilskynde kommunerne til at hjælpe borgere ud af hjemløshed gennem støtte i eget hjem i stedet for lange ophold på herberger.

Sådan lyder to af hovedingredienserne i en ny boligaftale, som ifølge social- og ældreminister Astrid Krag (S) kommer til at spille en nøglerolle i at indfri ambitionen om at afskaffe langvarig hjemløshed i Danmark.

”Ambitionen med aftalen er fuldstændig klar: Vi skal ikke have langvarigt hjemløse i Danmark,” siger Astrid Krag (S), der sammen med resten af regeringen har indgået aftalen med SF, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne. 

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00